Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 20 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

ro

14 Jun, 2019 00:00 2410 Marime text
USR Constanţa şi Asociaţia „Verde Urban” au depus sesizări către Direcţia Poliţia Locală Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral privind situaţia lacului Tăbăcărie.
„De aproximativ două săptămâni, ca urmare a temperaturilor ridicate, lacul Tăbăcărie a fost năpădit de vegetaţie acvatică, cel mai probabil „mătasea-broaştei”. Ca să nu mai vorbim de tonele de gunoaie aduse de curenți şi „depozitate” în zona de stufăriş, resturi de care nu s-a atins nimeni de ani buni. Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. O mare parte din vină o au şi unii cetăţeni care confundă lacul cu coşul de gunoi. Am depus două sesizări la ABADL şi Poliţia Locală, prin care le solicităm să ne spună ce măsuri vor lua pentru curăţarea lacului şi numărul persoanelor amendate pentru nerespectarea curăţeniei în zona luciului de apă”, susţin reprezentanţii filialei locale a USR, respectiv ai Asociaţiei Verde Urban.
 

ABADL spune că va face curăţenie

 
Directorul general al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, Hristu Uzun, a precizat că fenomenul de înflorire algală este unul natural şi nu poate fi combătut cu uşurinţă. În privinţa gunoaielor care stau ca bomboana cu colivă, Uzun promite că vor face curăţenie.
 
„Vom deversa un debit mai mare de apă din lacul Siutghiol pentru a împrospăta lacul Tăbăcărie şi vom face curăţenie”, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, Hristu Uzun.
 
Facem menţiunea că sesizarea a fost înregistrată şi la nivelul Primăriei Constanţa, la Centrul de Informare Cetăţeni, pe Legea 544/2001. Solicitarea urmează să fie analizată şi redirecţionată către serviciul competent, în vederea soluţionării.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii