Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Proiect imobiliar, cu opt etaje și spații comerciale, desființat de instanța de contencios-administrativ

ro

26 Oct, 2019 00:00 8242 Marime text
Blocul de apartamente, cu opt etaje și spații comerciale, nu va mai prinde contur în perioada următoare pe strada Dezrobirii din Constanța, după ce avocatul angajat de unul dintre vecinii investitorului a reușit să desființeze în recurs Planul Urbanistic Zonal, respective HCLM nr. 59/2016, privind regulamentul local de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal, PUZ - zona delimitată de strada Florilor, strada Fulgerului, strada Dezrobirii, strada Bucuriei, conform Avizului de oportunitate nr. 137319/16.10.2014.
Avocatul Ștefan Bitoleanu spune că procesul a durat doi ani. Ca o chestiune interesantă, care s-a verificat foarte simplu pe portalul instanţelor, Instituția Prefectului județului Constanța, căreia i s-a respins și ei actiunea la fond, pe motiv de tardivitate, nu a mai declarat recurs în acest caz.
Societatea SC Stejarul SRL reușise să obțină în 2016 de la Primăria Constanța, certificatul de urbanism. Potrivit documentului eliberat atunci , la această adresă urma să se realizeze proiectul „Construire imobil D+P+8E - Locuințe colective cu spații comerciale la parter, împrejmuire teren și organizare de șantier“ într-o zona cu maxim de P+2 permis prin PUG.
Deocare PUZ-ul a fost atacat imediat, Stejarul SRL nu a mai reușit să obțină autorizație de construire pentru acest bloc.
 “O victorie importantă obținută în lupta împotriva haosului urbanistic. Lipsă de coeziune, aglomerare și interese imobiliare....prin asta s-a caracterizat în ultima perioadă piața construcțiilor din Constanța.
Nu suntem împotriva dezvoltării, dimpotrivă. Dar când se aprobă de catre Consiliul Local un proiect de bloc P+8 la o palmă distanță de o casă regim parter, într-un cartier de case, nu poți sta cu mîinile în sân. S-a făcut, în final, dreptate iar acest PUZ aberant a fost anulat în mod definitiv de către instanța de judecată, în recurs”, a afirmat avocatul reclamanţilor.

Stejarul SRL în datele Registrului Comerțului

 
Potrivit Registrului Comerțului, societatea Stejarul SRL din Constanța a fost înființată în 1992 și are sediul social pe strada Patriei nr. 30. Capitalul social al firmei este de 20.000 de lei, integral vărsat în 2.000 de părți sociale, și este deținut de Ștefan Stere, născut pe 27.06.1960. Administratorul societății Stejarul SRL este tot Ștefan Stere, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului. Conform codificării, activitatea principală a firmei este comerțul cu ridicata al blănurilor, al pieilor brute, al pieilor prelucrate și al lânii.
 
Sursă foto: Asociația Verde Urban

Citește și:

Se va mai construi un bloc de opt etaje! Unde va fi situat

Un bloc din Faleză Nord va fi supraetajat. Cine este investitorul (document)

 Autorizaţia de construire şi PUZ-ul unui imobil de pe strada Dezrobirii, atacate în instanţă de Prefectura Constanţa (galerie foto+document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii