Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț Nuclearelectrica S-au finalizat lucrările de la Unitatea 1 CNE Cernavodă

ro

05 Aug, 2020 20:13 1180 Marime text


SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă au fost finalizate, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizandu-se in seara zilei de 05.08.2020.

Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 20 iunie 2020, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.000 de activități din următoarele programe:
programul de mentenanță preventivă și corectivă;
programul de inspecţii;
programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită;
programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente.
 
Decizia de intrare în oprire planificată a Unității 1 CNE Cernavodă a fost amânată  față de perioada initiala prevazuta pentru acest proiect, pe fondul contextului international generat de pandemia de COVID-19 coroborat cu masurile aferente Planului de Protectie a Personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuitatii operarii si productiei. Decizia intrarii in programul de oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie 2020 a fost adoptata de Consiliul de Administratie al SNN intrunit in sedinta in data de 8 mai 2020, in baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unitatii 1. Toate lucrarile din perioada opririi planificate au fost realizate cu respectarea stricta a masurilor de securitate nucleara si preventie a raspandirii  infectarii cu coronavirus.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii