Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția Națională de Integritate a constatat incidente de integritate pentru patru funcționari publici. Despre cine este vorba

ro

14 Jun, 2024 16:32 620 Marime text 
  • Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a patru persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.
 
Este vorba despre POPOVICI COSMIN-OVIDIU FLORIAN, funcționar public cu statut special în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, constatat cu o avere nejustificată . Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.374.478 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către POPOVICI COSMIN-OVIDIU FLORIAN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice cu statut special.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către POPOVICI COSMIN-OVIDIU FLORIAN împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice cu statut special.
 
AGAPIE GRIGORE, fost Șef district la Direcția Silvică Neamț – Ocolul Silvic Pipirig, Județ Neamț, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 mai 2022 – 07 decembrie 2023, întrucât a deținut simultan funcția de Șef district la Ocolul Silvic Pipirig și calitatea de salariat în cadrul unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate principal exploatarea forestieră, încălcând astfel prevederile art. 40, alin. (4) din O.U.G. nr. 59/2000.
 
IZVORAN ALIN – ION, director în cadrul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 ianuarie 2022 – 10 ianuarie 2024, întrucât, pe durata suspendării la cerere din funcția publică de conducere de director în cadrul O.N.A.C., a deținut și exercitat funcția de șef serviciu în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, de la care a obținut venituri în sumă totală de 359.054 Lei .
 
Astfel, persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr.161/2003.
 
De asemenea, EPURAN SILVIU, subcomisar de poliție medic în cadrul Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2021 – 2024, întrucât a exercitat simultan cu funcția de medic (funcționar public cu statut special) în cadrul Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București și pe cea de medic în cadrul mai multor instituții publice. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.
 
Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către EPURAN SILVIU a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de avere depuse la datele de 10 iunie 2022 și 09 iunie 2023, EPURAN SILVIU nu a menționat veniturile din salarii încasate de la persoanele juridice în cadrul cărora a deținut în perioada respectivă funcții incompatibile cu calitatea de funcționar public cu statut special deținută în cadrul Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.
 
 
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. AGAPIE GRIGORE și EPURAN SILVIU nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, potrivit Agenției Naționale de Integritate
 
 
 
 
Citește și
 
 Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe mâine în procesul lui Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, cu inspectorii de integritate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii