Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cavaleria Rusticană de Pietro Mascagni

ro

08 Jun, 2012 23:38 1056 Marime text

Duminică, 10 Iunie, de la ora 19:00 Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski pune în scenă spectacolul de operă într-un singur act, Cavaleria Rusticană de Pietro Mascagni

Vineri, 8 Iunie

Sub bagheta Maestrului Dirijor japonez, Koichi Inoue vor evolua Duminică, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski soliştii Răzvan Săraru, Setsuko Iizuka (Japonia), Ştefan Ignat (Bucureşti), Lucia MIhalache şi Gabriela Dobre, în celebra dramă cu o acţiune intensă şi emoţionantă Cavaleria Rusticană.

Cavaleria rusticană, a avut premiera la „Teatro Costanzi" din Roma, în ziua de 17 mai 1890 şi a fost premiată de Editura Muzicală Sonzogno din Milano în anul 1890. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, "Cavalleria rusticana" justifică prezența sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasional al liniei melodice tipic italiene, justifică prestigiul acestui titlu neegalat de nicio altă creație a lui Pietro Mascagni.

Biletele puse în vânzare pentru acest spectacol porbesc de la 10 lei şi ajung până la 25 de lei în funcţie de poziţia locului în sala de spectacol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii