Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru furt de apa, mai multi cetateni din satul Arsa s-au ales cu plangeri penale

ro

10 Jun, 2009 12:54 938 Marime text

Pentru furt de apă,
Mai mulţi cetăţeni din satul Arsa s-au ales cu plângeri penale
• Culmea tupeului este că hoţii au acuzat SC RAJA SA că furnizează apă pe criterii politice

În ciuda controalelor şi a sancţiunilor mai mult decât usturătoare, care uneori ajung chiar şi la zeci de mii de lei, ba mai mult în unele cazuri, SC RAJA SA a înaintat către instituţiile competente plângeri penale, există totuşi, cetăţeni care continuă să fure apa potabilă. Un exemplu de acest gen, a fost descoperit zilele trecute, în localitatea Arsa, comuna Albeşti, în urma unei acţiuni de rutină a angajaţilor societăţii. Culmea tupeului este că hoţii s-au adresat unui post de radio constănţean reclamând faptul că SC RAJA SA Constanţa „i-a debranşat” de la sistemul de alimentare cu apă pe criterii politice, deşi SC RAJA SA Constanţa nu are nici o legătură cu sistemul de alimentare cu apă din satul Arsa.  În această localitate, alimentarea cu apă potabilă se face de către primăria Albeşti, primărie care are în proprietate şi operează sistemul de alimentare cu apă şi cele două puţuri de la nivelul satului. În aceste condiţii, SC RAJA SA Constanţa nu avea cum să-i debranşeze pe cetăţenii din satul Arsa, atâta timp cât societatea noastră nu desfăşoară nici un fel de activitate în această localitate.
Singura legătură între SC RAJA SA Constanţa şi satul Arsa este o conductă de diametru 100mm, conductă ce trece prin apropierea satului şi care se află în gestiunea SC RAJA SA Constanţa.
În urma unei verificări de rutină, efectuate zilele trecute, reprezentanţii RAJA Constanţa au descoperit că la nivelul conductei s-au înţepat ilegal mai mulţi localnici, care furau apa potabilă. Imediat, reprezentanţii societăţii au sistat furnizarea apei pe conducta cu pricina şi au început demersurile pentru blindarea acesteia.
În plus, SC RAJA SA a depus mai multe plângeri penale pentru furt, conform Codului Penal, pentru toţi localnicii care s-au înţepat în conducta societăţii.
SC RAJA SA Constanţa este un operator de servicii publice pentru care, mai presus de orice, primează interesul cetăţeanului. SC RAJA SA Constanţa nu a ţinut şi nu va ţine cont niciodată de culoarea politică a administraţiei locale sau a cetăţenilor din comunităţile în care prestează serviciile de alimentare cu apă potabilă. SC RAJA SA Constanţa nu urmăreşte decât asigurarea unor servicii la cele mai înalte standarde, servicii recunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Purtător de cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii