Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Mangalia - Marti, 26 Octombrie 2010

ro

26 Oct, 2010 23:43 1191 Marime text

Partidul Democrat Liberal, filiala Mangalia, a luat act de poziţia conducerii Consiliului Judeţean Constanţa, faţă de conflictul sindical de la Daewoo Mangalia Heavy Industries, văzând în aceasta numai reacţia unor lideri ipocriţi şi mincinoşi, care nu vor altceva decât să confişte mişcarea sindicală de la DMHI, în interesul politic al PSD.

Ce repede a uitat conducerea Consiliului Judeţean Constanţa de refuzul eliberării autorizaţiei de construire a unor hale noi la Daewoo Mangalia, investiţie de aproape 200 de milioane de euro, ce ar fi creat 800 de noi locuri de muncă! Ba, mai mult, pentru a arăta „grija" pe care o poartă conducerea pesedistă a Consiliului Judeţean Constanţa faţă de muncitorii companiei, aceasta a trimis şi conducerea primăriei Mangalia să amendeze cu miliarde de lei întreprinderea, care susţine în cea mai mare parte economia oraşului.

Este de notorietate faptul că PSD a mobilizat membrii de partid pentru a-i trimite să demonstreze miercuri, 27 octombrie 2010 la Bucureşti şi sperăm ca liderii de sindicat de la Daewoo Mangalia să nu se lase antrenaţi în jocul PSD, păstrând astfel echidistanţa faţă de fenomenul politic, echidistanţă necesară pentru a fi credibili în bătăliile sindicale cu patronatul.

În acelaşi timp, cerem conducerii Daewoo Mangalia Heavy Industries să găsească o soluţie convenabilă ambelor părţi, pentru deblocarea situaţiei in conflictul iscat pe marginea zonei în care se defăşoară greva.

Nu în ultimul rând, invităm ambele părţi la dialog, singura cale de rezolvare a litigiului de muncă.

Partidul Democrat Liberal, filiala Mangalia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii