Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retinere doi vamesi Bucuresti luare de mită

ro

17 May, 2012 22:40 901 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bucureşti efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpaţii GHIRIŞAN OLIWER şi STĂNESCU VICTOR LAURENŢIU, lucrători vamali în cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

În ziua de 16 mai 2012 inculpaţii Ghirişan Oliwer şi Stănescu Victor Laurenţiu, în calitate de lucrători vamali în cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Serviciul Supraveghere Fiscală şi Coordonare Echipe Mobile, au pretins unui denunţător (persoana fizica autorizată care comercializează produse energetice accizabile) suma de 7.000 lei, iar la data de 17 mai 2012, în urma negocierilor purtate cu privire la cuantumul sumei, au primit de la acesta suma de 5.000 lei, pentru ca în schimb să nu consemneze în procesul verbal o serie de nereguli constatate cu ocazia unui control inopinat, nereguli care ar fi atras sancţionarea cu amendă contravenţională între 20.000 lei şi 100.000 lei, confiscarea încasărilor pe o durată de 20 de zile şi chiar suspendarea temporara a activităţii firmei denunţătorului.

La data de 17 mai 2012, la primirea de către cei doi inculpaţi a sumei de 5.000 lei, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpaţilor Ghirişan Oliwer şi Stănescu Victor Laurenţiu li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 mai 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I - Direcţia Generală Anticorupţie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii