Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI Soluții eficiente de e-Guvernare în județul Timiș

ro

31 Jan, 2011 23:46 1009 Marime text
București, 31 ianuarie, 2011. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Valerian Vreme, a semnat vineri - 28 ianuarie, 2011 - la Consiliul Județean Timiș, acordul de finanțare pentru proiectul: Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Județean Timiș prin implementarea serviciilor de e-Guvernare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.997.635 lei. Valoarea totală eligibilă este de 1.503.390 lei, dintre care 1.473.322 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile. Pentru finalizarea sa, proiectul are alocat un termen de 18 luni.

Prin acest proiect, va fi implementat în cadrul Consiliului Judeţean Timiş un sistem informatic integrat, construit în jurul unui portal, care să asigure:

  • Accesul rapid, facil şi eficient al cetăţenilor din judeţul Timiş la serviciile online ale administraţiei publice locale, prin utilizarea facilităţilor oferite de portal şi de sistemul de infochioşcuri instalate în diferite zone intens frecventate;
  • Informatizarea şi gestionarea eficientă a principalelor fluxuri de activităţi şi date ale Consiliului Judeţean ce acoperă funcţii specifice instituţiei: gestiunea financiar-contabilă, bugete, salarizare, gestiunea mijloacelor fixe, gestiunea contractelor, realizarea investițiilor, managementul operaţional şi strategic.

Sistemul informatic implementat va îndeplini următoarele functionalități:

- Transmiterea de notificări privind hotarârile Consiliului Județean;

- Emiterea de autorizații de transport pentru curse regulate specialeşi plata taxei;

- Programul Cornul si Laptele (Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 96/2002);

- Gestionarea online a activității de raportare de la instituțiile subordonate și informarea online a cetățenilor;

- Identificarea online a oportunităților de angajare în administrația publică locală;

- Programarea online a audiențelor;

- Înregistrare electronică a petiţiilor/reclamaţiilor;

- Informarea interactivă a cetăţeanului utilizând terminale Infochioşc;

- Forumul de discuţii în administraţia publică;

- Descărcarea formularelor de pe portal;

- Monitorul online al Consiliului Judetean;

- Publicarea informaţiilor de interes pentru cetăţeni.

Precizăm că vor fi instruite pentru folosirea aplicației informatice un număr de 58 de persoane.

De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizării proiectului, în mod direct sau indirect, în totalul serviciilor furnizate de solicitant va creşte de la 8,33%, în prezent, la 33,33 % la finalul implementării proiectului.

Proiectul este finanțat prin operațiunea 3.2.1 - „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", inclusă în Domeniul Major de Intervenție 2 - „Dezvoltarea şi Creșterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne", din cadrul Axei prioritare III TIC pentru sectoarele privat şi public, din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii