Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Sandu a prezentat la Bruxelles stadiul de absorbtie a fondurilor structurale

ro

05 May, 2010 21:22 874 Marime text
Bruxelles, 5 mai, 2010. Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, domnul Gabriel Sandu, a avut o întâlnire cu domnul Dirk Ahner, directorul general al DG Politică Regională (DG REGIO).

Ministrul român a prezentat cu această ocazie stadiul procesului de absorbţie a fondurilor structurale în domeniul TIC, cu accent pe nevoia de a acoperi întreg teritoriul României cu internet de bandă largă şi de a furniza servicii electronice necesare dezvoltării economice şi creşterii competitivităţii la nivel european.

Oficialul european a salutat finalizarea tuturor evaluărilor depuse cu prilejul primului apel de proiecte şi lansarea în cursul anului 2010 a celui de-al doilea apel de proiecte pentru toate operaţiunile aflate în sarcina MCSI.

Domnul Gabriel Sandu a subliniat faptul că dezvoltarea şi creşterea gradului de acoperire cu internet de bandă largă rămâne un obiectiv major al MCSI, iar eforturile operatoriilor privaţi să dezvolte această infrastructură sunt şi vor fi susţinute de minister.

Prin adoptarea Strategiei naţionale de internet în bandă largă în cursul anului 2009, MCSI a reuşit deblocarea a 84 de milioane de euro ce ar putea fi folosiţi pentru acoperirea zonelor „albe" ca urmare a investiţiilor efectuate de operatorii privaţi.

Dezvoltarea serviciilor electronice în paralel cu creşterea gradului de acces la aceste servicii din partea populaţiei şi a companiilor reprezintă un alt obiectiv important al MCSI cu care oficialul european s-a arătat de acord.

Ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale l-a informat pe reprezentantul DG REGIO despre rezultatul operaţiunilor destinate administraţiei publice: valoarea totală a grantului solicitat prin cele 446 proiecte depuse se ridică la 2.061 milioane de lei, de aproape 4 ori mai mare decât suma disponibilă de 485 milioane de lei.

Investiţiile în serviciile publice electronice au un rol esenţial în creşterea productivităţii şi eficienţei, conducând astfel la promovarea competitivităţii economice.

Cei doi oficiali au concluzionat că proiectele din domeniul societăţii informaţionale au un impact economic major şi trebuie să fie considerate prioritare la nivel naţional şi european.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii