Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 21.09.2021

ro

21 Sep, 2021 10:04 508 Marime text
Nr. 68.635 din 21 septembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 21.09.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 20 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 40 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 91 de evenimente, dintre care 74 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 44 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 56.760 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
 
 
MINOR DISPĂRUT, GĂSIT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au găsit un minor, plecat voluntar de la domiciliu. În mai puţin de 3 ore de la demararea activităţilor specific, acesta a fost depistat.
 
Astfel, poliţiştii Biroului Urmăriri, Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava,  lucrători I.S.U.J. şi I.J.J. Iaşi, reprezentanţi ai I.T.P.F. Iaşi echipaţi cu o cameră cu termoviziune, voluntari, un câine de urmă cu conductorul său au efectuat căutări, minorul de 11 ani, fiind depistat în vegetaţia arboricolă din zona unui teren de fotbal din localitatea de domiciliu – sat Răsboieni, com. Ţibăneşti.
 
Au fost revocate formele de urmărire, fiind contactaţi reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Iaşi.
 
ACŢIUNE LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII
 
La data de 20 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00-.12.00, poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au desfăşurat o acţiune tip Blitz, pentru prevenirea faptelor de natură penală sau contravenţională pe raza de competenţă.
 
Au fost vizate de acţiune 7 zone, fiind legitimate 33 de persoane şi controlate 12 unităţi de alimentaţie publică.
 
Au fost constatate 22 de infracţiuni, dintre care 11 conform O.U.G. nr. 195/2002, 3 conform Legii nr. 61/1991, iar 8 conform Legii nr. 55/2020.
 
 
CERCETATĂ PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de o femeie de 33 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Conducătoarea auto a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă.
 
 
ÎN SIGURANŢĂ LA VOLAN, STOP ACCIDENTELOR!
 
La data de 20 septembrie a.c., în cadrul programului “În siguranţă la volan, Stop accidentelor!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Rutier Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă destinată unui grup de 12 persoane.
 
Programul de prevenţie a fost conceput pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
 
În cadrul activităţii au fost prezentate diferenţele dintre contravenţie şi infracţiune şi au fost transmise informaţii privind răspunderea penală, formele vinovăţiei, consecinţele juridice ale repetării comportamentului infracţional şi reabilitarea.
 
De asemenea, au fost purtate discuţii libere în scopul identificării factorilor de avertizare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii