Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 23.09.2021

ro

23 Sep, 2021 10:14 656 Marime text
Nr. 68.639 din 23 septembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 23.09.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 22 septembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 265 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 76 de evenimente, dintre care 68 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 27 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 97.230 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 20 de ani, bănuit de comiterea furt calificat în formă continuată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în mai multe zile din perioada 18 – 30 august a.c., acesta ar fi sustras produse dintr-un magazin din municipiul Iaşi, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 2.600 de lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 21 septembrie a.c., tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 22 septembrie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
UPDATE://CERCETATĂ PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de o femeie de 33 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Conducătoarea auto a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 21 septembrie a.c., femeia cercetată pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 22 septembrie a.c., femeia a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de aceasta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 septembrie a.c., un tânăr de 27 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Oţeleni, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi acroşat un alt vehicul, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
 
În urma testării tânărului de 27 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ PERMIS
 
La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care avea aplicate pe geamurile din faţă, folii de o transparenţă neconformă.
 
În momentul opririi, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să coboare geamul pentru a-l vedea şi i-au indicat bărbatului care se afla la volanul autoturismului să oprească la aproximativ 10 metri, pentru a nu obstrucţiona traficul rutier.
 
De asemenea, poliţiştii au observat în autoturism, o femeie care era pasager pe locul din dreapta faţă.
 
Ulterior, în momentul verificării documentelor, poliţiştii au constatat faptul că la volanul autoturismului a trecut femeia care anterior s-ar fi aflat pe locul din dreapta, iar bărbatul care s-ar fi aflat la volan, ar fi trecut pe locul din spate.
 
În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul de 29 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
În noaptea de 22 spre 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani.
 
Şoferul emana halenă alcoolică, însă acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Cercetările continuă.
 
 
URMĂRIT NAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTII DE LA PAŞCANI
 
În noaptea de 22 spre 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani, cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Paşcani, pentru verificarea persoanelor arestate la domiciliu şi depistarea persoanelor care se sustrag executării pedepselor ori măsurilor preventive.
 
În cadrul acţiunii au fost verificate 3 persoane arestate la domiciliu şi a fost identificată o persoană care se sustrăgea măsuriii preventive.
 
Astfel, a fost depistat un bărbat de 33 de ani, urmărit naţional, pe numele căruia Judecătoria Târgu Neamţ a emis un mandat de arestare preventivă, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.  
 
 
„SCUTUL PĂDURII” - ACŢIUNE PE LINIE SILVICĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii  Serviciului de Ordine Publică Iaşi împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava – Biroul Judeţean Iaşi şi Direcţiei Silvice Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei în vigoare privind provenienţa, circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
 
Au fost controlate 15 autovehicule, fiind legitimate 15 persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.205 lei.
 
Spre exemplu, un tânăr de 27 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010, deoarece a transportat material lemnos cu o autoutilitară, fără a deţine documente de provenienţă. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 3,9 metri cubi de material lemnos.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR DE LA TÂRGU FRUMOS
 
La data de 22 septembrie a.c., în intervalul orar 08.099 – 19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 20 de autovehicule şi au fost legitimate 22 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.250 de lei, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice şi 5 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire  a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat patru activităţi educativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “Ion Neculce”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune și răspunderea penală a minorilor şi au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
 
La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au desfăşurat o activitate educativ-preventivă, la un centru de servicii sociale.
 
În cadrul activităţilor, cei prezenţi au primit informații despre noțiunea de infracțiune și răspunderea penală şi au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii