Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 09.11.2021

ro

09 Nov, 2021 11:13 553 Marime text
Nr. 68.720 din 9 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 09.11.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 117 evenimente, dintre care 102 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 31 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 209 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 74.585 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETĂRI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 8 noiembrie a.c., un bărbat de 43 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
  •  
 
La data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, care anterior ar fi acroşat un autoturism parcat.
 
Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
  •  
 
În noaptea de 8 spre 9 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au oprit pentru control, pe raza comunei Bârnova, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani.
Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.870 de lei, dintre care 7 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 27 pentru pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 8 permise de conducere.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe raza municipiului Iaşi.
 
Poliţiştii au transmis cetăţenilor recomandări şi au oferit pliante cu informaţii utile ce ar trebui cunoscute şi aplicate pentru prevenirea faptelor de furt din genţi şi buzunare.
 
Astfel, au fost transmise informaţii privind modul de operare şi mijloacele folosite de infractori şi au fost prezentate modalităţile de asigurare a bunurilor personale.
 
Totodată, cetăţenilor li s-a recomandat să adopte un comportament responsabil şi să respecte normale de protecţie sanitară în vigoare, în contextul pandemiei de COVID 19.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii