Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 27.09.2021

ro

27 Sep, 2021 13:19 1185 Marime text

Nr. 359 din 27 septembrie 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
         
Intervenție a polițiștilor și ordin de protecție emis pentru protejarea unei femei agresate de concubin
 
 
În noaptea de 25/26 septembrie a.c., în urma unei intervenții la un scandal sesizat prin 112, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu pentru protejarea unei femei de 42 de ani, din Bistrița.
 
Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie, iar în urma primelor verificări efectuate a reieșit faptul că femeia, în timp ce se afla la domiciliul ei din Bistrița, în urma unor neînțelegeri avute cu concubinul, un bărbat de 44 de ani, din județul Botoșani, ar fi fost agresată fizic de către acesta.
 
Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind întrumite condițiile pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu. De asemenea, continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit și monitorizează starea conflictuală.
 
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști
 
Vineri, 25 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului Bistrița un bărbat de 41 de ani, din localitate, urmărit la nivel național din data de 21 septembrie a.c.
 
Pe numele bărbatului, Judecătoria Năsăud a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 1 an și 8 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.
 
 
 
 
 
 
 
 
ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER:
 
Polițiștii Biroului Rutier au depistat în Bistrița doi tineri care conduceau autovehicule, deși se aflau sub influența unor substanțe psihoactive
 
În seara de 26.09.2021, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism, iar la volanul acestuia au identificat conducătorul auto care se afla sub influența drogurilor.
 
Tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Milaș a fost oprit pe bulevardul Republicii din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței Methamphetamine. Cel în cauză a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice.
 
În aceeași noapte, polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit în trafic, pe Calea Moldovei din Bistrița un alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Florești care se afla la volanul unui autoturism, deși consumase substanțe psihoactive.
 
Și în cazul lui, în urma testării cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței Methamphetamine  și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice. Totodată, a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, fiind întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
Depistat sub influența alcoolului, reținut pentru 24 de ore de polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi
 
În seara de 26 septembrie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni la regimul rutier, polițiștii orașului Sângeorz-Băi au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani, din Dealul Ștefăniței, bănuit de comiterea faptelor. În cursul acestei zile va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.
 
În fapt, în după-masa de 26 septembrie a.c., polițiștii l-au depistat pe bărbat, în timp ce conducea un  autoturism fără să deţină permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei. Totodată, acesta era plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru fapte similare.
 
În cursul acestei zile, polițiștii Compartimentului Rutier Sângeorz-Băi îl vor prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.
 
Depistați în trafic înainte să fie implicați în evenimente negative
 
În seara de 25 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa haotic pe o stradă din municipiu. Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani, din Bistrița a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
În acest caz, polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
***
În dimineața de 25 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bistrițean de 25 de ani, aflat sub influența alcoolului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
***
În după-masa de 24 septembrie a.c., în urma acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier desfășurate de polițiștii din Beclean, a fost depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Dej care se afla la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
 
Tânărul a fost oprit pe DN 17, în localitatea Cristeștii Ciceului și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Beclean.
 
 
          Accidente rutiere soldate cu pagube materiale și dosare penale
 
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 00.45, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că în stațiunea Băile Figa, un autoturism a acroșat gardul de împrejmuire a unei cabane, după care plecat de la fața locului.
 
Polițiștii de la Ordine Publică au depistat autoturismul parcat în apropierea altei cabane, fără plăcuțele de înmatriculare. Totodată, a fost identificat un tânăr de 19 ani care a delarat faptul că autovehiculul aparține tatălui său și că el l-a condus.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis.
 
****
 
În seara de 24 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit pe Drumul Național 17, în localitatea Livezile, la un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate două autoturisme.
 
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că unul dintre șoferii implicați, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Satu Mare, județul Suceava se afla sub influența alcoolului.
 
Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii