Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 27.09.2021

ro

27 Sep, 2021 14:48 965 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Accident de circulație la Moinești, conducătorul auto sub influența alcoolului și fără permis de conducere
 
La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 06:00, polițiștii moineșteni au cercetat împrejurările producerii unui accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane.
În urma activităților desfășurate polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 27 de ani conducea un autoturism pe strada George Coşbuc, la intersecţia cu strada Căpitan Paul Zăgănescu, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un podeţ aflat pe marginea părții carosabile.
 În urma accidentului a rezultat rănirea atât a conducătorului auto, cât și a unui tânăr de 19 ani, din localitate, pasager pe bancheta din dreapta faţă, ambii fiind transportaţi la Spitalul municipal de Urgenţă Moineşti pentru îngrijiri medicale.
Cei doi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind identice, de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au stabilit că bărbatul de 27 de ani nu deţine permis de conducerepentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
  •  
 
 
Depistati de polițiști la volan în timp ce conduceau sub influența alcoolului
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ252A, pe raza comunei Horgeşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data 26 septembrie a.c., în jurul orei 01:15, lucrătorii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 138 Popoiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul din Comăneşti, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De aasemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
  •  
 
 
La data 26 septembrie a.c., în jurul orei 04:00, o  patrulă din cadrul Poliției Moineşti s-a sesizat din oficiu despre faptul că, în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu strada Libertăţii, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
La faţa locului a fost depistat un bărbat de 30 ani care, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu sensul giratoriu mai sus menționat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul municipal de Urgenţă Moineşti unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data de 26.09.2021, în jurul orei 20.30,o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliție Rurală Podu Turcului, a oprit în trafic pe DJ 241 un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, aflat sub influența alcoolului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportat la Spitalul de Urgenţe Adjud, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
 
Identificat de polițiști după ce a provocat un accident cu pagube materiale
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Oneşti, în urma verificărilor efectuate cu privire la un evenimentul rutier soldat cu pagube materiale, ce s-a produs la data de 23 septembrie a.c., l-au identificat pe conducătorul auto implicat, un bărbat de 27 de ani, din comuna Ştefan cel Mare.
Acesta, în timp ce conducea un autoturismpe strada Calea Adjudului din Oneşti, a intrat în coliziune cu un autoturism, după care a plecat de la faţa locului.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.
 
  •  
 
 
Identificați și depistați de polițiști după ce au sustras un telefon mobil
 
La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din Comănești au fost sesizați verbal de către un elev de 16 ani, despre faptul că în ziua precedentă, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla în cartierul Dimitrie Ghika, doi tineri necunoscuţi i-au sustras un telefon mobil.
În urma cercetărilor efectuate de către lucrătorii compartimentului de investigații criminale, au fost identificaţi cei doi tineri, de 16 și respectiv 17 ani, ambii din Comănești. Aceștia, la data de 24 septembrie a.c, s-au deplasat în parcul Dimitrie Ghika și sub pretextul că doresc să contacteze telefonic un prieten, i-au solicitat părții vătămate să le împrumute telefonul mobil. Dupa efectuarea convorbirii telefonice, aceștia s-au îndepărtat și au refuzat să-i înapoieze telefonul.
 Prejudiciul, în valoare de aproximativ 500 de lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
  •  
 
 
 
Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști
 
La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au fost sesizaţi de către o femeie de 43 de ani, despre faptul că tatăl ei provoacă scandal la domiciliu, agresând-o fizic şi verbal.
Deplasânu-se la faţa locului, polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, pe fondul unor neînţelegeri în familie şi a consumului de băuturi alcoolice, bărbatul de 66 de ani a provocat scandal la domiciliu, agresându-și fiica și nepotul.
Întrucât în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului a reieşit că acesta și-a mai agresat fizic fiica şi există o situaţie de risc iminent, pentru siguranţa acesteia şi a nepotului în vârstă de 5 ani, s-a emis ordin de protecţie provizoriu în temeiul Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestic.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunii de violenţă în familie.
 
   Întocmit,
Inspector de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii