Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 22.09.2021

ro

22 Sep, 2021 15:10 692 Marime text
Nr.507776 din 22 septembrie 2021
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 Reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată
 
La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din Comănești au fost sesizați de către un operator economic cu privire la faptul că, în noaptea de 19/20.09.2021, un bărbat de 32 de ani din localitate i-a sustras o sumă de bani din punctul de lucru al societăţii.
Cu ocazia activităţilor de cercetare s-a constatat că, în noaptea de 19/20.09.2021, în jurul orei 02:00, bărbatul de 32 de ani, în timp ce se deplasa către domiciliu, s-ar fi oprit în faţa rotiseriei unde ar fi comandat mâncare.  După ce ar fi primit comanda şi restul de la o bancnotă de 50 lei, prin folosirea de ameninţări, ar fi determinat-o pe angajată să îi dea suma de 1.450 lei proveniţi din încasări.
Pe parcursul cercetărilor bănuitul a restituit administratorului rotiseriei suma de 900 lei în vederea recuperarii prejudiciului.
Faţă de bănuit, a fost luată măsura retinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind cercetat pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.
Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J Bacău.
  •  
 
Acţiunile preventive ale polițiștilor băcăuani pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfăşurate în ultimele 24 de ore
 
            La data de 22 septembrie a.c., polițiștii au intervenit la 43 de evenimente, dintre care 39 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 şi au organizat 7 acţiuni. Totodată, au fost prinși în flagrant delict 3 autori de infracțiuni.
            Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 271 de sancțiuni, pentru încălcarea prevederilor privind ordinea și liniștea publică, pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite sau încălcarea normelor rutiere.
          Cele mai multe amenzi, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, potrivit O.U.G nr. 195/2002.
          Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la peste 100.000 de lei.
           De asemenea, au fost reținute 23 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

 
Trimis în judecată într-un dosar privind infracțiunea de delapidare
 
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 22 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de delapidare.
În fapt, acesta este bănuit că ar fi sustras din patrimoniul unei societăți comerciale, sume de bani, prejudiciind astfel societatea angajatoare cu suma de 8.500 de lei. Astfel, bănuitul, în calitate de angajat al unei firme de pariuri sportive, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu la punctul de lucru din Bacău, și-ar fi însușit din patrimoniul persoanei juridice sume de bani, încasate de la clienți.
            Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au înaintat dosarul penal Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii