Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 20.09.2021

ro

20 Sep, 2021 14:34 664 Marime text
Nr.507730 din 20 septembrie 2021
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și violență în familie
 
Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci au reținut un bărbat de 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea ordinului de protecție provizoriu.
 
         Un bărbat de 43 de ani din comuna Gioseni, care ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protectie provizoriu emis în data de 18 septembrie a.c. a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore de către polițiștii Secției 8 Politie Rurală Buhoci.
         Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.
            Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J.Bacău.
 

 
UPDATE: Reținut de polițiști și, ulterior, arestat preventiv după ce ar fi condus cu o alcoolemie de 4.04 g 0/00, alcool pur în sânge
       
  Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive. Procurorul de caz şi-a însuşit propunerea şi a promovat-o către Judecătoria Moineşti care a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Pârjol.
Cel în cauză a fost identificat, escortat şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Bacău.
La data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 23:30, Poliția Moinești a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Pârjol, despre faptul că un autovehicul a intrat în coliziune cu poarta de acces a locuinţei sale.
          La faţa locului, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate care ar fi pierdut controlul volanului și ar fi intrat în coliziune cu poarta de acces în imobil. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Totodată, având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

 
Depistați de polițiști, la volan, sub influența alcoolului
 
La data de 18 septembrie a.c., un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Oneşti au depistat în trafic un bărbat, de 42 de ani, din comuna Măgireşti, care conducea o autoutilitară cu semiremorcă pe strada Redului din localitate.
Fiind testat conducătorul auto cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La aceeași dată, polițiștii din Buhuși au oprit în trafic un autoturism care cicula pe DJ 156, pe raza comunei Blăgeşti, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din localitate.
Întrucât emana halena alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 

 
Cercetat de polițiști după ce ar fi condus un autovehicul deși avea acest drept suspendat
 
La data de 19 septembrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Casin, au procedat la oprirea în trafic a unui autovehicul condus de către un bărbat de 56 de ani, din comuna Filipești.
          Procedând la verificarea acestuia în bazele de date s-a stabilit faptul că figurează cu permisul de conducere suspendat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii