Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 24.09.2021

ro

24 Sep, 2021 11:08 963 Marime text
Nr. 356 din 24 septembrie 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
Paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor în vizorul polițiștiilor bistrițeni
 
La data de 23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul Sisteme de Securitate, împreună cu polițiștii din cadrul subunităților teritoriale au efectuat controale pe linia sistemelor de securitate la obiectivele de pe raza județului.
 
În urma acțiunii au fost controlate 49 de obiective, 14 agenți de securitate și au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.700 de lei conform H.G. 301/2012 și Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și conform.
 
Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea structurii minime de securitate, nepunerea în aplicare a măsurilor stabilite prin analiza de risc la securitate fizică, neîndeplinirea sarcinilor trasate prin procesele-verbale de control anterioare și nemenținerea în stare de funcționare a sistemelor de securitate.
 
De asemenea, cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că o societate comercială din Reghin ar fi instalat la un obiectiv din Teaca, un sistem de securitate compus din alarmă și sistem de supraveghere video, fără a fi licențiată în această activitate.
 
Principalele obiective verificate au fost săli de exploatarea a jocurilor de noroc, stații de comercializare a produselor petroliere, unități comerciale de tip ”magazin mixt” din mediul rural, unități financiar nebancare și societăți de producție industrială.
 
 
Consecințe ale conducerii sub influența alcoolului
 
La data de 24 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în flagrant delict în trafic, un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice și fără permis.
 
În jurul orei 1:00, polițiștii rutieri au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani din Bistrița. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat valoarea de 0.50 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, în urma verificărilor polițiștilor, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătorul autoturismului a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.  
 
***
 
La data de 23 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit la un accident rutier produs în Buduș.
 
A fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 55 ani din Buduș care din primele verificări s-a stabilit că pe raza aceleiași localității, a pierdut controlul autoturismului intrând în șanțul de pe partea stângă a drumului pe direcția de mers.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate probe biologice la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
***
 
La data de 23 septembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au intervenit la un accident de circulație produs pe Drumul Județean 151, la ieșire din localitatea Lechința.
 
Din primele verificări, un șofer de 41 ani, din Lechința, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Drumul Județean 151, la ieșirea din localitatea Lechința a intrat în coliziune cu un cap de podeț și a intrat în șanțul de pe marginea carosabilului, pe partea stângă a sensului de mers înspre Chiraleș.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,06 mg/L alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii