Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă -Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

ro

15 Oct, 2021 09:11 956 Marime text
Nr. 68.674 din 15 octombrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 15.10.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 14 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acţiuni şi s-a intervenit la 95 de evenimente, dintre care 85 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 34 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 258 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 80.890 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
DEPISTAT AVÂND ASUPRA SA 5 KILOGRAME DE TUTUN
 
La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 36 de ani, care deţinea într-un autoturism, în vederea comercializării, tutun fără timbru de acciză.
 
În urma controlului efectuat, a fost identificată cantitatea de 5 kilograme de tutun, care a fost ridicată de poliţişti, pentru continuarea cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
 
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
 
În noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Cercetările continuă.
 
 
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA PAŞCANI
 
La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi combaterea faptelor antisociale.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 26 de societăţi şi au fost legitimate 37 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.335 de lei.
 
Spre exemplu, un bărbat de 48 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece în urma verificărilor efectuate la domiciliul acestuia, s-a constatat faptul că nu a respectat măsura carantinării la domiciliu.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
Ieri, 14 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu jandarmii ieşeni au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, în zona centrală, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţii, poliţiştii şi jandarmii au oferit sfaturi şi pliante cu recomandări preventive pentru a evita victimizarea şi implicarea, în orice mod, în fapte antisociale. Astfel, poliţiştii le-au recomandat cetăţenilor să îşi supravegheze bunurile şi valorile pe care le au asupra lor, în special atunci când se află în zone aglomerate. De asemenea, aceştia au fost sfătuiţi să nu îşi lase bagajele nesupravegheate şi nici să nu le încredinţeze unor persoane necunoscute.
 
Totodată, poliţiştii şi jandarmii le-au transmis persoanelor să nu uite de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARSCoV-2: să poarte masca de protecţie, inclusiv în spaţiile publice deschise, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii