Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța publică

ro

02 May, 2023 15:40 597 Marime text
Nr. 184.200 din 02.05.2023
 
ACȚIUNI DE AMPLOARE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.
 
În perioada 28-30 aprilie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, au fost organizate și desfășurate 43 de acțiuni și s-a intervenit la 113 evenimente, 97 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 636 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei.
Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.
 
Astfel, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 52 de permise de conducere și au retras 28 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
 
La data de 29 aprilie a.c., în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul Rutier, Secția 1 și 2 Poliție Rurală Brăila au acționat pe raza de competență pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.
 
Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, dintre care 81 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 23.765 lei.
 
Dintre sancțiunile aplicate, 24 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 19 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 12 au fost pentru viteză neregulamentară, 5 pentru faptul că aveau inspecția tehnică a autovehicului expirată, una pentru alcool și 21 pentru alte abateri.
 
De asemenea, polițiștii au reținut 4 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
Pe timpul desfășurării acțiunii, în jurul orei 15:30, polițistii au depistat un autoturism, despre care, în urma verificării în bazele de date, a rezultat că se află sub sechestru.
Polițiștii au întocmit actele procedurale legale și au reținut certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a autovehicului.
 
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii