Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

ro

27 Sep, 2023 13:36 484 Marime text
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 26 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 54 de evenimente, 38 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 211 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 62.630 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
Ieri dimineață, 26 septembrie a.c., în intervalul orar 08:00-12:00, Poliția Orașului Ianca a acționat pe raza de competență, în zona unităților de învățământ, fiind efectuate verificări ale mijloacelor de transport școlar și pentru prevenirea traficului de droguri.
De asmenea, s-a relaționat cu directorii unităţilor de învățământ, iar agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ.
Polițiștii au legitimat 18 persoane, au verificat autovehiculele de transport elevi, i-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorii acestora și i-au instruit cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.
De asmenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ.
De asemenea, în intervalul orar 11:30-15:30, Serviciului Rutier a organizat și desfășurat o acțiune pe linia creșterii vizibilății polițienești și reducerii numărului de accidente rutiere produse ca urmare a indisciplinei pietonilor și pentru combaterea opririlor/staționărilor neregulamentare.
Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, dintre care 131 conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și una conform Legii 38/2003, în valoare de 21.385 de lei.
Astfel, 77 dintre sacțiuni au fost aplicate pietonilor, 40 pentru opriri sau staționări nergeulamentare și restul pentru alte abateri.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut trei permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor și pentru circulație pe sensul opus de mers, precum și două certificate de înmatriculare și un set cu plăcuțe de înmatriculare.
 
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii