Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Polițiștii au acționat în sistem integrat în zona piețelor și a centrelor comerciale

ro

20 Nov, 2023 15:39 542 Marime text
  184.483  din 20.11.2023
 
ACȚIUNI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 16 noiembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat în sistem integrat 23 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri, dar și activități pentru creșterea siguranței elevilor, a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 30 de evenimente,26 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.180 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și au ridicat 6 certificate de înmatriculare.
  •  
Ieri, 19 noiembrie a.c., în intervalul orar 09:00-12:30, polițiștii din cadrul Biroului Proximitate, Biroului Ordine Publică și Biroului Rutier au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.
 
În acest context, au fost legitimate 39 de persoane, verificate 3 unități de alimentație publică de tip cafe-bar și au fost controlate 32 de vehicule și testați șoferii acestora.
 
Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.625 de lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 și a fost reținut un certificat de înmatriculare.
***
 
Pe linie rutieră, în intervalul orar 19:00-20:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune de tip Blitz pe raza localităților Șuțești și Grădiștea pentru reducerea riscului rutier.
 
În acest context, polițiștii au legitimat persoane, au controlat vehicule, 17 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.625 de lei, fiind reținut și un certificat de înmatriculare.
 
Scopul acțiunilor este acela de a preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor și nu acela de a aplica sancțiuni contravenționale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii