Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

ro

02 Oct, 2023 14:06 453 Marime text
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 1 octombrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 18 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 35 de evenimente, 25 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 205 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 90.265 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
Ieri dimineață, 1 octombrie a.c., în intervalul orar 14:30-20:00, polițiștii Serviciul Rutier și Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pe raza municipiului, pentru reducerea riscului rutier și menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră.
În acest context, cei 9 polițiști participanți la acțiune au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 41 conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, două conform Legii 38/2003 și două conform Legii 132/2017 în valoare totală de 15.095 de lei. De asemenea 61 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și/sau drugtest.
 
Dintre cele 45 de sancțiuni,  3 au fost aplicate pentru alcool, 13 pentru neportul centurii de siguranță, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru abaterile pietonilor.
Ca măsură complementară au fost reținute 5 permise de conducere dintre care 3 pentru alcool, unul pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului și unul pentru depășire neregulamentară, precum și 3 certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare (pentru lipsa RCA).
 
De asemenea, tot polițiștii Serviciului Rutier și Biroului Rutier, în intervalul orar 20:00-21:30, au desfășurat aseară o acțiune de tip Blitz în contextul acțiunii  ,,Blocada", pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.
Astfel, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 6.235 de lei, dintre care 6 pentru viteză.
În acest context au fost testați 40 de șoferi, fiind reținut un permis de conducere și un ceritificat de înmatriculare.
Exemplu:
Polițiștii au oprit în trafic, pe DJ 221, în afara localității un autoturism condus de un bărbat care circula cu viteza de 164 km/h, fiind depășită cu 74 km/h limita legală de viteză pentru acel tronson de drum.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii