Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

ro

28 Sep, 2023 15:18 493 Marime text
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 27 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 14 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 51 de evenimente, 47 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 109 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.705 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
Ieri dimineață, 27 septembrie a.c., polițiștii au acționat pe raza de competență, în zona unităților de învățământ, fiind efectuate verificări ale mijloacelor de transport școlar și pentru prevenirea traficului de droguri.
De asmenea, s-a relaționat cu directorii unităţilor de învățământ, iar agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ.
Polițiștii au legitimat persoane, au verificat autovehiculele de transport elevi, i-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorii acestora și i-au instruit cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.
De asmenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ.
În cadrul acțiunilor au fost constatate în flagrant două infracțiuni, după cum urmează:
Ieri, la ora 00:40, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe raza municipiului, au oprit în trafic o tânără de 19 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autovehicul pe Șoseaua Buzăului.
În mod similar, la ora 02:30, polișiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 23 de ani din Brăila în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor din municipiu.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, ambele persoane fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În ambele situații au fost întocmite dosare penale în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii