Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

ro

21 Sep, 2023 15:08 494 Marime text
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 20 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA precum și a activităților desfășurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, polițiștii au executat 12 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri și reducerea numărului de accidente rutiere.
Acțiunile au urmărit conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscul implicării în evenimente rutiere, pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise, subiectele abordate fiind legislația incidentă domeniului, aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 55 de evenimente, 42 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 218 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.860 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
Ieri dimineață, 20 septembrie a.c., în intervalul orar 07:30-12:00, polițiștii au acționat pe raza de competență, în zona unităților de învățământ, fiind efectuate verificări ale mijloacelor de transport școlar și pentru prevenirea consumului ilicit de droguri.
 
De asmenea, s-a relationat cu directorii unităţilor de învățământ si agenții de securitate au fost instruiți cu preivire la accesul în unitățile de învățământ.
Polițiștii au legitimat persoane, au verificat  autovehicule de transport elevi și i-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorii acestora, fiind verificate și societățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ.
 
De asemenea, polițiștii rutieri a fost desfășurat activități preventive în unitățile de învățământ și ședințe de educație rutieră printre elevi.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant două infracțiuni, după cum urmează:
La ora 08:50, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 50 de ani din București, în timp ce conducea un autoturism pe DE 584, în afara localității Valea-Cânepii.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce suspendat.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
La ora 10:10, polițiștii Biroului Ordine Publică au observat în trafic, pe strada Pietății din municipiu, un autovehicul oprit la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni.
L-au identificat pe șoferul autovehicului, fiind vorba despre un tânăr de 21 de ani, din Brăila, despre care în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că are dreptul de a conduce suspendat.
Astfel, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
De asemenea acesta a fost contravențional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoarede 290 de lei.                   
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii