Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

ro

25 Sep, 2023 14:59 436 Marime text
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
Ieri, 24 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 19 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 37 de evenimente, 30 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 76.665 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 17 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
Ieri, 24 septembrie, în intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca și Însurăței au acționat în sistem integrat pe raza de competență, în vederea menținerii climatului de ordine și siguranță publică cu scopul de a preveni și combate faptele săvârșite cu violență în domeniul stradal precum și consumul ilicit de droguri.
Astfel, cei 15 polițiști angrenați în acțiune, au legitimat 69 de persoane, au verificat 46 de autovehicule, au testat șoferii cu aparatul etilotest și au verificat trei unități economice.
Pentru neregulile constatate aceștia au aplicat 22 sancțiuni contravenționale, dintre care 18 conform O.U.G. 195/2002, trei conform Legii 61/1991 și una conform O.G. 34/2008, în valoare totală de 10.030 de lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

De asemenea, în intervalul orar 14:30-20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
În acest context, au fost legitimate persoane și controlate vehiculele, fiind testați cu aparatul etilotest 128 de șoferi.
Au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 11 pentru indisciplină pietonală, 33 pentru bicicliști, 9 pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru viteză neregulamentară, două pentru defecțiuni tehnice, una pentru alcool, două pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului și restul pentru alte abateri, în valoare totală de 15.025 de lei.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant două infracțiuni, după cum urmează:
La ora 15:10, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic un tânăr de 25 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Râmnicu-Sărat din municipiu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce suspendat.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

La ora 19:30 au oprit în trafic un tânăr de 30 de ani din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Griviței, din municipiu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii