Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 19.08.2021

ro

19 Aug, 2021 11:00 769 Marime text

Nr. 319 din 19 august 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni pentru protejarea fondului forestier, desfășurate pe văile Budacului și Bârgăului
 
La data de 18 august a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu silvicultori au acționat în scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud.
 
Astfel, au fost efectuate controale și verificări de specialitate pe văile Budacului și Bârgăului, fiind controlate un depozit și 19 transporturi de material lemnos.
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.290 de lei, 2 dintre acestea fiind pentru nerespectarea Legii 171/2010, în valoare de 5000 de lei, celelalte fiind pentru abateri rutiere.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 15,27 metri cubi de material lemnos, estimat ca având o valoare de  2.353 lei.
 
 
Persoane dispărute, depistate de polițiștii
 
Ieri, 18 august, în urma activităților de căutare întreprinse de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean, a fost depistată o minoră de 16 ani, față de care a fost dispusă măsura căutării la nivel național. Tânăra a plecat din centrul de plasament Beclean din data de 14 august a.c.
 
Minora a fost depistată de polițiști în localitatea Chintelnic, la locuința unei măturși și a fost încredințată reprezentanților centrului pentru protecția copilului.
 

În urma activităților specifice efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat pe raza comunei Miceștii de Câmpie o minoră de 15 ani, din Gherla.
 
În această dimineață, față de minoră a fost dispusă căutarea la nivel național, dispariția ei fiind sesizată de către familie. Fata fost depistată la locuința unui tânăr de 20 de ani din localitatea Fântânița și a fost condusă la sediul Poliției, unde a fost încredințată polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Gherla.
 
          Cercetări efectuate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, într-un dosar penal de vătămare corporală din culpă
 
În această dimineață, în jurul orei 01.00, a fost sesizat prin 112 faptul că o femeie și-a provocat arsuri cu combustibil. Echipajele medicale ajunse la fața locului au preluat-o și au transportat-o la spital cu răni pe aproximativ 70% din suprafața corpului.
 
Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că este vorba despre o tânăra în vârstă de 21 de ani, din localitatea Aluniș-comuna Zagra care se afla în vizită la mama ei.
 
Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cadrul căruia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul.
 
 
          Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Sângeorz-Băi și cei ai Secției 7 Poliție Rurală au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Totodată, la acțiuni au participat și jandarmi, acționând pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în contextul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.
 
În acest context, au fost  verificate 188 de persoane carantinate și 15 societăți comerciale. Totodată, au fot legitimate  25 de persoane și oprite în trafic pentru control 19 autovehicule.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 3480 lei, a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii