Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 08.11.2021

ro

08 Nov, 2021 15:21 857 Marime text

                                                                                                       Nr. 411 din 8 noiembrie 2021

 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Ordine de protecție emise de polițiști
 
 
La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit la un scandal în familie.
 
La locul evenimentului polițiștii au identificat o femeie de 52 de ani  care a relatat faptul că a fost amenințată de fostul soț, un bărbat de 62 de ani.
 
În cauză, polițiștii au completat împreună cu femeia formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că este oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Ordine Publică în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de amenintare.
 
 
***
 
În dimineața de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați direct, de către o tânără de 20 ani, din Năsăud, cu privire la faptul că în cursul lunii octombrie, a fost agresată de către concubin.
 
Polițiștii l-au identificat pe cel în cauză ca fiind un tânăr de 23 de ani, din Mogoșeni, dar și pe părinții acestuia, care locuiesc la aceeași adresă, iar din verificările efectuate, a reieșit faptul că cei trei ar fi lovit-o pe tânără, în repetate rânduri. Împotriva celor trei, polițiștii au emis ordine de protecție provizorii și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 
 
***
 
În după-masa de 6 noiembrie a.c., în urma unei intervenții la un scandal în familie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au emis un ordin de protecție împotriva unui bărbat de 35 de ani, din Dumitra.
 
Din verificările efectuate la fața locului, a rezultat faptul că bărbatul, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soția sa, din cauza unor neînțelegeri avute, ar fi agresat-o.
 
În cauză, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal pentru violență în familie. Starea conflictuală este monitorizată, fiind emis și un ordin de protecție provizoriu.
 
 
Cercetări în cadrul unui dosar privind uzul de armă fără drept și uciderea animalelor
 
La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliție orașului Beclean au fost sesizați de un bărbat de 47 de ani, din localitate, cu privire la faptul că un câine proprietatea sa, folosit la paza unei turme de ovine, a fost împușcat în extravilanul localității Figa.
 
La locul producerii evenimentului s-a deplasat o grupă operativă formată din polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor și polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care au identificat un tânăr de 27 de ani, din Beclean, vânător, cât și un câine care prezenta leziuni la nivelul membrelor posterioare.
 
Din primele verificări, tânărul, care se afla la o partidă de vânătoare autorizată, în extravilanul localității Figa, ar fi executat două focuri de armă, unul în plan vertical și unul în direcția unui câine, provocând rănirea acestuia și ulterior decesul.
 
În cauză s-a întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracțiunile de uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.
 
Depistați cu substanțe interzise
 
În dimineața de 6 noiembrie a.c.,în jurul orei 11.30, polițiștii Compartimentului Ordine Publică Beclean au depistat pe raza localității Coldău un tânăr de 24 de ani, din Braniștea, agitat și care avea un comportament neobișnuit.
 
Polițiștii au efectuat controlul corporal și al bagajelor deținute, asupra lui fiind descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor substanțe susceptibile a avea efect psihotrop (mai multe plicuri ce conțineau o substanță alb-cristalină de diferite granulații, o cutie din plastic în interiorul căreia se afla o substanță vegetală uscată de culoare verde), un cântar electronic de mare precizie, un dispozitiv de mărunțit, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost mai fost descoperite și ridicate sume de bani: 1.105 de lei, 400 de euro, 70 de zloți polonezi și 500 coroane cehe.
 
Cel în cauză a fost condus la sediul Poliției orașului Beclean, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală, înaintat structurii competente.
 
***
 
La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au depistat pe strada Gării un tânăr de 21 de ani din Dumitrița.
 
În urma controlului corporal efectuat asupra acestuia, polițiștii au găsit două plicuri care conțineau o substanța de culoare albă de tip praf, susceptibilă a avea efect psihotrop și un dispozitiv de mărunțit.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea faptei.
 
 
 
Bărbat bănuit de lovire și distrugere, identificat de polițiștii Postului de Poliție Teaca
 
La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Teaca în urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe și distrugere, au identificat persoana bănuită de comiterea faptelor, un bărbat de 31 de ani din Dipșa.
 
La mijlocul lunii octombrie, polițiștii au fost sesizați  de către un tânăr de 25 de ani din Posmuș cu privire la faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul prin localitatea Teaca, o persoană de sex masculin i-ar fi distrus geamul portierei, care ulterior i-ar fi provocat leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 24-25 de zile de îngrijiri medicale.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, de către polițiștii Postului de Poliție Teaca.
 
Infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant
 
 
La data de 5 noiembre a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat în trafic un șofer fără permis de conducere.
 
După ora 23:30, polițiștii au oprit pe raza municipiului un autoturism. A fost identificat șoferul acestuia, un bărbat de 40 de ani din Bistrița. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
De asemenea, întrucât autoturismul oprit pentru control avea inspecția tehnică expirată, polițiștii au luat măsura sancționării șoferului conform prevederilor OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 1305 lei.
 
Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând ca polițiștii să documenteze întreaga activitate infracțională.
 
***
 
La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control pe Drumul Județean 172D în Bistrița-Bârgăului un autoturism.
 
A fost identificat șoferul, un bărbat de 45 de ani din Colibița care în urma verificărilor s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că șoferul se află și sub influența băuturilor alcoolice, rezultând valoarea de 0,82 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus ulterior la spital, unde în vederea stabilirii alcoolemiei, i-au fost recoltate mostre biologice.
 
Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptelor sub toate aspectele.
 
***
 
La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au identificat în trafic un autoturism condus de un tânăr care se afla sub influența substanțelor psihoactive.
 
După ora 23:00, pe Drumul Județean 172D între localitățile Ilva Mare și Măgura Ilvei, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani din Poiana Ilvei.
 
În urma testării acestuia cu aparatul DrugTest 5000, rezultatul a fost pozitiv cu privire la consumul de droguri, pentru substanța metanfetamină.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciul Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La aceeași dată, pe Drumul Județean 172H, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința  au depistat în trafic un șofer sub influența alcoolului.
 
Polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani din Corvinești. Acesta a fost suspus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.48 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pe Drumul Județean 162 în Șopteriu, un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii.
 
A fost identificat șoferul, un bărbat de 47 ani din Coșeriu, care în urma verificărilor s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În privința autoturismului, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul este neînmatriculat, iar plăcuțele de înmatriculare cu numere provizorii sunt expirate. Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a indicat faptul că acesta nu a consumat alcool.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.   
 
***
La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeroz-Băi au oprit în trafic un autoturism condus de un șofer sub influența alcoolului.
 
A fost identificat conducătorul, un bărbat de 39 ani din Sângeorz-Băi, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,50 mg/L alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate ulterior mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Poliției oraș Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Teaca au depistat și oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr fără permis de conducere.
 
A fost identificat șoferul, un tânăr de 18 ani din Pinticu, care în urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că nu dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei.
 
***
 
La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat sub influența alcoolului și care nu deține permis de conducere.
 
Pe un drum comunal din Lechința, polițiștii au observat un autoturism condus de un bărbat, care la intersecția cu Drumul Județean 172E a lăsat la volan o pasageră din autoturism.
 
După interceptarea și legitimarea persoanelor din autoturism s-a stabilit faptul că, femeia de 38 de ani din Măgherani, județul Mureș, proprietara autoturismului, a încredințat vehiculul unui bărbat de 32 de ani din Periș, județul Mureș, care în urma verificărilor s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului a rezultat valoarea de 0.49 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge la spital.
 
În cauză, polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe cât și pentru infracțiunea de încredințarea unui vehicul unei persoane fără permis de conducere sau sub influența alcoolului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii