Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 08.06.2021

ro

08 Jun, 2021 10:40 811 Marime text
Nr. 242 din 8 iunie 2021
 
 
Recomandările polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme
 
 
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, vă propune să nu uitați câteva reguli de bază, în vederea prevenirii furturilor din autoturisme:
 
- Asigurați-vă permanent maşina prin încuierea portierelor şi închiderea geamurilor şi a portbagajului – chiar dacă plecați doar pentru câteva minute. Riscați să rămâneți uimit de cât de repede au acţionat hoţii.
 
- Nu lăsați bunuri la vedere în autoturism chiar dacă sunt sau nu de valoare. Majoritatea furturilor sunt favorizate de un astfel de comportament al proprietarului. Telefoanele mobile, sistemele de navigaţie, genţile/borsetele sunt vizate în mod special.
 
- Alegeți cu grijă locul unde parcați. Este de preferat o zonă circulată, bine iluminată sau în spaţiile cu supraveghere video. Aceste locuri oferă un mai mare nivel de siguranţă.
 
- Puteți realiza şi o inscripţionare a oglinzilor, cât şi a altor elemente pentru a preveni furtul acestora. Dacă sunt sutrase numerele de înmatriculare anunţă imediat Poliția despre acest lucru. Acestea pot fi utilizate mai apoi la alte autoturisme care ar putea fi implicate în comiterea unor fapte infracţionale.
 
- Când conduceți cu viteză redusă prin locuri necunoscute închideți portierele şi ridicați geamurile autoturismului. Ţineți ascunse bunurile şi obiectele de valoare. Un hoţ poate pătrunde în autoturism şi poate sustrage aceste bunuri în timpul în care așteptați la culoarea roşie a semaforului
 
- Dacă aveți bunuri pe care vreți să le lăsați în autoturism, atunci acestea nu trebuie ţinute la vedere. Depozitați-le în torpedou sau portbagaj, chiar şi pentru perioade scurte de timp.
 
Important de știut
În majoritatea situaţiilor pentru a comite furtul, hoţul provoacă distrugeri ale maşinii (spargere geam, îndoire portieră etc.) care măresc valoarea pagubei.
Prejudiciul cauzat prin distrugerile provocate poate fi mai mare decât valoarea bunului sustras.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii