Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 06.08.2021

ro

06 Aug, 2021 12:44 793 Marime text

                                                                                                      

 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Depistat conducând cu 131 km/h în localitate, cu permisul suspendat
 
Ieri, polițiștii Biroului Rutier au identificat un conducător auto care se deplasa cu viteză în timp ce avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.
 
La data de 5 august a.c., polițiștii biroului rutier desfășurau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe Drumul Național 17.
 
Cu aparatul radar a fost surprins un autoturism care circula înspre localitatea Livezile cu viteza de 131 km/h în localitate, efectuând totodată o depășire neregulamentară a unui alt autovehicul. Autoturismul și-a continuat deplasarea fără a opri la semnalele polițiștilor îndreptându-se spre localitatea Slatinița.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 20 de ani din Slătinița.
 
Totodată, polițiștii au constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat.
 
În cauză, față de tânăr a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor OUG 195/2002, în cuantum de 1305 lei, fiind întocmit și un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
Trei bărbați din Pinticu reținuți de polițiștii
 
 
La data de 6 august a.c., după miezul nopții, polițiștii au reținut trei bărbați din localitatea Pinticu.
 
În fapt, la 5 august a.c, la orele serii, trei bărbați de 46, 43 și 21 de ani din Pinticu, ar fi pătruns fără drept în locuința unei tinere de 21 de ani din Ocnița.
 
Primul dintre bărbați ar fi lovit-o cu palma în zona feței pe tânără, apoi cei trei ar fi luat pe fiul acesteia, un minor în vârstă de un an și l-ar fi transportat la domiciliul bărbatului de 46 de ani din Pinticu.
 
Fiind sesizați despre cele întâmplate, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovirea sau alte violențe și violarea de domiciliu, fiind întocmit un dosar penal.
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat și depistat cei trei bărbați și au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o durată de 24 de ore față aceștia, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
În cursul zilei de astăzi, cele trei persoane bănuite de comiterea faptelor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovirea sau alte violențe și violarea de domiciliu, urmează să fie prezentate procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, cercetările continuând în vederea documentării faptei și stabilirii participației penale.
 
 
Tânăr reținut de polițiști după încălcarea unui ordin de protecție
 
În după-masa zile de ieri, 5 august, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au luat măsura reținerii față de un tânăr de 29 de ani din Budești-Fânațe, fiind bănuit de încălcarea ordinului de protecție care a fost emis împotriva sa și de amenințare.
  
În fapt, la data de 4 spre 5 august a.c., tânărul s-ar fi deplasat la locuința unei femei de 30 de ani din Țagu, concubina sa, intrând în contact cu aceasta, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa, adresându-i ulterior amenințări.
 
Femeia a solicitat intervenția polițiștilor, care în urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal întocmit cu privire la încălcarea ordinului de protecție și adresarea de amenințări, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a tânărului.
 
Persoana bănuită de comiterea faptelor a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în vederea documentării faptelor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii