Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 08.10.2021

ro

08 Oct, 2021 12:37 1052 Marime text

Nr. 374 din 8 octombrie 2021

 

BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni pentru protejarea fondului forestier, desfășurate de polițiștii de la Combaterea Delictelor Silvice, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere și silvicultori
 
Ieri, 7 octombrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și silvicultori de la Ocolul Silvic Bistrița Bârgăului au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
 
Activitățile au fost desfășurate pe Valea Bârgăului și Valea Sălăuței, fiind verificate 7 transporturi de material lemnos, un depozit și o exploatare forestieră. În urma verificărilor, a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010, reprezentantul unei instalații de prelucrare a materialului lemnos care deținea fără documente legale 17,45 m.c. material lemnos. Totodată, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantități, în valoare de 5.683 lei.
 
UPDATE ȘTIRE: ” Măsuri dispuse de polițiștii de la Ordine Publică într-un dosar penal de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție”
 
 
Ieri, 7 octombrie, tânărul de 29 de ani, din Bistrița, cercetat pentru violență în familie și nerespectarea ordinului de protecţie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, fiind formulată propunere de arestare preventivă.
 
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile și a fost depus în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa - Biroul de Ordine Publică.
 
 
 
Conducea haotic, dar a fost oprit la timp de polițiști. Motivul-consum de alcool, consecința-dosar penal
 
 
Aseară, în jurul orei 20.20, polițiștii Biroului Rutier care acționau pentru siguranța traficului rutier în municipiul Bistrița au observat un autoturism care se deplasează haotic și l-au oprit pentru control.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 66 de ani, din Archiud care a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul indicat a fost 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier.        
 
         
Caz de furt din locuință clarificat de polițiștii Postului de Poliție Teaca
 
La data de 7 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar de furt din locuință, polițiștii din Teaca au identificat patru persoane cu vârste cuprinse între 23-32 de ani, din Viile Tecii, bănuite de comiterea faptei.
 
În fapt, la data de 13 septembrie a.c., un bărbat de 56 de ani, din Viile Tecii a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce se afla în Spania, în cursul lunii februarie 2021, i-au fost sustrase din locuință mai multe aparate electrocasnice.
 
Polițiștii au recuperat o parte din prejudiciu, estimat la aproximativ 5000 de lei, bunurile fiind restituite păgubitului. Cei patru se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, fiind cercetați pentru fapte similare.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Teaca din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.
 
 
          Depistat în trafic, de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce transporta material lemnos fără documente legale
 
Aseară, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control, pe Drumul Județean 172, în localitatea Mocod, o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani, din Zagra.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta transportă aproximativ 3 m.c. de material lemnos pentru care nu deține documente legale și au dispus ridicarea acestuia în vederea confiscării. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii