Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 09.08.2021

ro

09 Aug, 2021 14:19 801 Marime text

 

 
BULETIN DE PRESĂ
UPDATE:
 
Cei trei bărbați din Pinticu, cercetați pentru lipsire de libertate, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă
 
La data de 6 august a.c., cei trei bărbați din Pinticu, cu vârste cuprinse între 21-46 de ani, reținuți de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 zile.
 
În continuare, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
 
 
 
          Control judiciar pentru tânărul de 29 de ani, cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție și amenințare
 
Tânărul de 29 de ani, reținut pentru 24 de ore, la data de 5 august a.c., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și amenințare, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean care a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia.
 
Cercetările în dosarul penal întocmit sunt în continuarea efectuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, sub coordonarea unității de parchet competente.
 
 
 
Ordine de protecție și dosare penale întocmite de polițiști în urma unor intervenții 112
 
În după-masa de 7 august a.c., polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui scandal, sesizat prin 112, izbucnit în locuința unei familii din orașul Beclean. A fost emis un ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie și distrugere.
 
La fața locului, în urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de  34 de ani, din Beclean, și-ar fi agresat soția cu care se află în divorț. De asemenea, acesta i-ar fi distrus femeii telefonul.
 
Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean.
 
***
 
În seara de 7 august a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au intervenit la un eveniment sesizat prin 112 și au întocmit dosar penal pentru violență în familie și amenințare. totodată, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pentru protejarea victimei.
În fapt, un bărbat de 51 de ani, din Sângeorz-Băi, aflat în stare de ebrietate, și-a agresat și amenințat soția, o femeie de 47 de ani, din aceeași localitate. Pentru protejarea acesteia, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal în cadrul căruia cercetările sunt continuate, iar starea conflictuală este monitorizată.
 
Poliția Rutieră în acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate, în special, de consumul de alcool

În dimineața de 8 august, în jurul orei 00.52, în urma intervenției la un accident rutier produs pe Drumul Comunal numărul 4, dar și a verificărilor efectuate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
În eveniment au fost implicate două persoane, ambele rănite și transportate la spital. În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că, un tânăr de 23 de ani, din Piatra Fântânele, în timp ce conducea o motocicletă pe raza localității Lunca Leșului a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma accidentului, conducătorul motocicletei și un pasager au fost răniți și transportați la spital.
Motociclistul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor, a reieșit faptul că motocicleta nu este înmatriculat.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din Sângeorz-Băi în cadrul dosarului penal întocmit.
***
În dimineața de 8 august a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii  Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Județean 172D un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din Iași, aflat sub influența alcoolului.
 
Valoarea indicată de aparatul etilotest în urma testării a fost 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.
   
Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Serviciului Rutier pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
***
 
În după-masa de 8 august a.c., pe Drumul Județean 172, în orașul Beclean, polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 25 de ani, din Borșa județul Maramureș, care conducea un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind  negativ.
 
În autoturism a fost identificată proprietatea autoturismului și soția tânărului de 25 de ani, o femeie din Borșa care i-ar fi încredințat autovehiculul pentru a-al conduce, deși știa că nu deține permis pentru nicio categorie.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.
 
***
 
Aseară, în urma acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi au depistat un bărbat din Lunca Leșului, în timp de conducea un autoturism, deși nu avea acest drept întrucât nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.
 
Totodată în cadrul acțiunilor desfășurate aseară, a mai fost depistat un bărbat din Leșu care conducea un autoturism, deși nu deține permis pentru vreo categorie de autovehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,77 mg/L alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
 
Trei persoane aflate în carantină nu au fost găsite la adresele stabilite; au fost sancționate contravențional, conform Legii 55/2020 și li s-au explicat pericolele la care îi expun pe cei din jur.
 
În după-masa de 7 august a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au constat faptul că un bărbat din Lechința, plasat în carantină, nu se afla la adresa stabilită în acest sens. A fost contactat telefonic și i s-a adus la cunoștință pericolul la care se expune și îi expune pe cei din jur.
De asemenea, la data de 8 august a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au constatat faptul că doi bărbați, din localitățile  Budacu de Sus și Pinticu, nu respectă măsura de carantină la domiciliu, nefiind găsiți la adresele stabilite. Cei doi aveau obligația de a nu părăsi locuințele până la data de 13, respectiv 14 august 2021.
 
Aceștia au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul sancțiunilor fiind de 4000 de lei.
 
În toate cele trei cazuri, polițiștii au înștiințat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare, conform competenței.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii