Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli temporare de evoluţie în cariera militară. Ordinul M 17/2017 al Ministrului Apărării. De interes general pentru toate gradele din armată

ro

23 Mar, 2017 02:27 81205 Marime text

Descarca document: monitorul-oficial.pdf

Du-te la:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 20 Apr, 2017 15:23 Respect Vladone
  • sudest 25 Mar, 2017 06:11 Vladone, nici eun nu am nimic cu nimeni, dar aceasta reglementare vine sa echilibreze temporar (cred) o disfunctionalitate. Greu sau imposibil de substituit, in mediul militar, un absolvent de scoala militara cu unul venit pe filiera indirecta, chiar daca ar fi vorba de cel mai slab pregatit versus cel mai dispus/inimos ptretendent. Dar, dupa cum vezi, traim vremuri in care evenimentele si valorile se schima cu repeziciune, iar noi si sistemele trebuiesc sa se adapteze. Cred ca exagerezi inutil si gratuit cu "prosti"...daca doreai sa accezi spre ofiter s-a putut intotdeauna, nu este vorba de anumite reglementari temporare.
  • Zimmer 24 Mar, 2017 22:28 Prietene vladone, in primul rand a fost alegerea ta sa devii maistru, de ce nu ai renuntat pe parcurusul studiilor sa te duci la academie daca tot esti capabil asa de mult. In al doilea rand poti sa iti dai oricand demisia, nu te tine nimeni cu forta daca nu iti place. Nu va mai legati voi, subofiterii, tot timpul de ofiteri. Si voi puteti deveni ofiteri, cititi regulile de selectie si urmati calea care va convine!! Ai facut 3 ani scoala pentru ca asta presupune gradul tau de maistru, puteau fi si 4 ani, este la un nivel mai scazut fata de academie care dureaza 3 ani plus scoala de aplicatie 8 luni si spre deosebire de subofiteri chiar se face scoala nu frecat menta pe langa statii sau ateliere de reparatii. Asa ca ciocu mic cu ofiterii ca ei vor duce mereu responsabilitatile pe cand voi...va doare in cuc, servicii, va plangeti ca nu aveti liber si atat. Altceva nu va mai intereseaza decat sa castigati mai mult decat ofiterii daca se poate si sa stati acasa. Asa ca stai jos!
  • Vladone 24 Mar, 2017 11:15 Nu am nimic cu nimeni... nici nu vreau sa invrajbesc cadrele...dar nu are logica sa faci ca "prostul" 3 ani de Scoala Militara, cine a facut atata scoala... stie ce insemna, cat stress, invatat, oprelisti, munca si altele ... apoi dai o lege in 2017 prin care scoala de 3 ani este echivalata cu STUDII MEDII (adica LICEU). Si am ajuns in situatia stupida sa ne "batem" pe acelasi loc cu cei facuti peste noapte "studiosi". Multi s-au culcat Caporali si s-au trezit Plutonieri majori .. fara examen, fara studii...nimic. Cum sa echivalezi un Maistru militar (in NATO este subinginer) cu Subofiterul (In NATO este postliceala) ... aceleasi cursuri, aceleasi posturi cand studiile sunt TOTAL diferite. Un maistru militar facea studiile unui subofiter in 1 an..apoi urmatorii 2 ani studii tehnice adica 3 ani total, exact cat ofiterii (care fac 3 ani acum). Dar, din pacate, trebuie sa ne asumam riscul ca am fost "prosti" si nu am gandit mai bine la 18 ani. Doar din lege...12 articole pentru ofiteri si 1 articol pentru "prosti" se vede exact ce se doreste.