Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:07 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii și medalii din plin la olimpiadele naționale pentru elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică

ro

11 Apr, 2015 16:38 1124 Marime text
     
          Elevii olimpici ai Liceului Teoretic International de Informatică plecați să cucerească Naționalele s-au întors acasă cu premii și medalii insemnate. Matematica a rămas la rang înalt, toți cei patru elevi internaționali întorcându-se de la București cu medalii, dar cea mai mare însemnătate o are Mențiunea MECS obținută de Bâra Andrei Robert, elev în clasa a IX-a, clasat al optulea pe țară, premiat cu medalia de argint SSMR (Societatea de Stiinte Matematice din Romania) și calificat la proba de baraj. Alături de el au stat colegii de clasă Milcu Ana Maria, premiată cu medalie de argint SSMR, și Corcescu Tiberiu cu medalie de bronz SSMR. La clasa a X-a Andreea Podașcă s-a întors, de asemenea, cu o medalie de bronz SSMR. Elevii au fost pregătiți de prof. Cristina Văcărescu și Mihai Bogdan.
          Informaticienii liceului nostru s-au întors de la Târgoviște cu alte medalii, atât la clasa a IX-a, unde Arif Ozturk, aflat pentru a treia oară la o etapă națională, a obținut medalia de argint de pe locul 20 național și calificarea pentru proba de baraj, cât și la clasa a X-a, unde Mihnea Gafton a obținut medalia de bronz și, de asemenea, calificarea pentru proba de baraj. Elevii au fost coordonați de prof. Ali Cabas și Daniela Răvoiu.
          Olimpiada Națională de Fizică a avut loc la Vaslui anul acesta, iar printre participanți au fost și elevii Liceului Internațional de Informatică din Constanța, Oprea Alexandru, cls. a IX-a, intors cu medalia de argint oferită de Societatea Română de Fizică și Mujdaba Akan, cls. a XI-a, cu mențiune de onoare. Elevii au fost îndrumați de prof. Victoria Olaru.
          Din Baia Mare, de la Olimpiada de Limba Spaniolă, s-a întors și Izet Șermin, clasa a IX-a, cu o Mențiune obținută la nivel național. Eleva a fost pregătită de prof. Elena Dorobanțu.  
          Suher Abduraman a participat la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română de la Târgu Mureș, unde a obținut un frumos rezultat și locul 17 la nivel național. Eleva a fost pregătită de prof. Alina Mihalache și Mariana Căpităneanu.
          La disciplina Limba Turcă – limba modernă, Andra Albișoru a obținut Premiul II la clasa a X-a, iar Helena Vasic a obținut Mențiune la clasa a IX-a. Elevele au fost pregătite de prof. Sedat Uzer și respectiv Habil Yener.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii