Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursuri scolare Etape judetene

ro

31 May, 2010 00:30 1584 Marime text

Sâmbătă, 29.05. 2010, s-au desfăşurat etapele judeţene a două concursuri şcolare:

  • Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, la care participă elevi care nu împlinesc 16 ani până la sfârşitul anului 2010; aceasta s-a desfăşurat la Şcoala cu clasele I - VIII ,,Mihai Viteazul,, Constanţa. Concursul presupune rezolvarea de subiecte de chimie, fizică şi biologie.
  • Concursul ,,Ştiinţele Pământului,, este adresat elevilor de liceu şi presupune rezolvarea unor subiecte interdisciplinare de chimie, fizică, biologie şi geografie; acesta a avut loc la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân,, din Constanţa.

Rezultatele preliminare (până la etapa de contestaţii) indică drept câştigători, şi deci calificaţi pentru etapa naţională, trei elevi de la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân,, din Constanţa pentru Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori (01 - 06.08.2010, Oradea), respectiv doi elevi de la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân,, din Constanţa şi unul de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu,, din Constanţa pentru ,,Ştiinţele Pământului,, (12 - 16.07.2010, Bârlad).

Duminică, 30.05.2010, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului ,,Impuls perpetuum,, - concurs de chimie şi fizică adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural. Acesta a fost găzduit de Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, care le-a pregătit elevilor participanţi o organizare deosebită şi multe surprize, dintre care exemplificăm o expoziţie culinară binevenită la sfârşitul concursului şi o vizită la aeroportul Mihail Kogălniceanu. Pentru etapa naţională, s-au calificat câte un elev (cel clasat primul) de la fiecare nivel, respectiv a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, doi de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, iar cel de-al treilea de la Grup Şcolar Cumpăna. Confruntarea naţională va avea loc în perioada 08 - 12.08.2010, la Deva.

În acelaşi timp (28 - 30 mai 2010), la Oneşti, s-a desfăşurat etapa naţională a Concursului de chimie ,,Petru Poni,, care se adresează elevilor de la liceele cu profil tehnologic. Din judeţul nostru au participat elevi, de la Colegiul Economic ,,Carol I,, Constanţa (eleva Nedelcu Corina Lavinia, din clasa a IX-a a fost premiată de către MECTS cu o menţiune), de la Colegiul Tehnic Energetic Constanţa, de la Grup Şcolar Industrial de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa şi de la Grup Şcolar ,,Lazăr Edeleanu,, Năvodari.

Vineri, 4 iunie 2010, la Universitatea Ovidius, se va desfăşura se va desfăşura cea de-a treia ediţie a manifestării ştiinţifice ,,Omul. Mediul. Poluarea,,. Activitatea este realizată prin colaborarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cu Universitatea ,,Ovidius,, şi cu filiala Constanţa a Societăţii Naţionale de Chimie. Secţiunile sunt: comunicări ştiinţifice (gimnaziu şi liceu), lucrări de laborator (gimnaziu şi liceu) şi postere. Manifestarea are drept scop înţelegerea modului în care umanitatea este legată de natură: conştientizarea elevilor şi studenţilor asupra efectelor negative ale poluării mediului şi implicarea pentru remedierea efectelor acţiunilor distructive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii