Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:30 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Elif Memet, eleva Liceului International, invitata la Casa Alba

ro

28 Jan, 2015 12:53 702 Marime text
Eleva invitata la Casa Albă, în urma câștigării unui concurs de eseuri internațional
 
Elif Memet, elevă în cls. XII B a Liceului Teoretic Internațional de Informatică, a participat la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA.  Elif a participat la acest concurs alături de peste 1000 de elevi din 65 de țări. Clasându-se pe locul 13 la nivel mondial și prima din Europa, Elif a fost invitata la Ceremonia de Premiere ce va avea loc la Washington in luna aprilie și va călători acolo în mod gratuit, însoțită fiind de sora ei.

Eseul realizat de ea a răspuns la întrebarea – ”Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?”, iar soluția dezbătută în ansamblu de Elif propune microfinanțări în agricultură. Ea își va prezenta eseul la ceremonia ce va avea loc la Casa Albă în data de 15 aprilie.
Unul din obiectivele acestui program este de a ajuta tinerii în a defini probleme legate de pace și armonie socială, de a le discuta și găsi soluții din propriile perspective personale. De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-și construi deprinderi sociale, în a-și dezvolta abilitățile de cercetare și compunere și nu în ultimul rând, de a interacționa și schimba idei intre ei, ca reprezentanți ai unor culturi diferite.

Liceul Internațional de Informatică
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii