Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă CNMB Constanţa 20.09.2010

ro

20 Sep, 2010 18:37 1405 Marime text
Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" din Constanța participă la Cotroceni la festivitatea de premiere în cadrul proiectului internațional „Umwelt baut Brücken"

Elevi din 20 de școli din Germania și alte 20 de școli din Bulgaria, Croația, România și Ungaria investighează obiective ecologice ca niște adevărați jurnaliști în cadrul proiectului de mediu și mass-media Mediul clădește poduri timp de trei ani, în perioada 1 octombrie 2009 - 30 septembrie 2012. Proiectul se află sub tutela președinților țărilor participante. Promotorii proiectului sunt Fundația Federală Germană de Mediu (DBU) și ziarele cotidiene din țările participante. Managementul proiectului este asigurat de Institutul IZOP din Aachen, Germania și Centrul pentru Comunicare în Domeniul Mediului al DBU.

După încheierea primului an de proiect, profesorii coordonatori, jurnaliștii și elevii vor fi premiați, fiind invitați la Palatul Cotroceni în ziua de marți, 21 septembrie 2010, la ora 16:00, de către Președintele Traian Băsescu pentru acordarea premiilor pentru cele mai bune realizări jurnalistice. De la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" participă profesorii de limba germană Laurențiu Diamandi și Cora Târhoacă, șefi de proiect în primul și respectiv al doilea an al acestui proiect. În primul an elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" din Constanța, coordonați de profesorii Laurențiu Diamandi și Ion Băraru, au cercetat împreună cu partenerii lor germani de la liceul Taunusgymnasium din Königstein câte o temă de mediu înconjurător din Germania și România.

Prima fază a primului an de proiect s-a „consumat" în Germania, în mica stațiune balneară Königstein, de lângă Frankfurt am Main, unde 17 elevi mirciști și s-au informat timp de o săptămână, în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie 2009, împreună cu partenerii lor, despre tema „Livezile ecologice, un spațiu atât pentru om cât și pentru lilieci". A doua fază a primului an de proiect s-a desfăşurat în România, în Constanţa şi în Delta Dunării, unde 17 elevi germani din Taunusstein au locuit la partenerii lor români şi au cercetat împreună cu aceştia în perioada 2 - 9 mai 2010 tema „Probleme, cerinţe şi măsuri de protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării".

Pe tot parcursul proiectului grupul de elevi au fost însotiti si coordonaţi ştiintific de către directorul ştiintific al Complexului muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa, domnul prof. Dr. Nicolae Papadopol, doamna Veronica Antone secretarul ştiintific al aceleiaşi instituţii si domnul Dr. Marian Tudor, cercetător principal la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare a Deltei Dunării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii