Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat ISJ - targ de oferte educationale - Pavilionul Expozitional Constanta

ro

19 May, 2011 23:21 2266 Marime text

Târgul Ofertelor Educaţionale, ediţia 2011, care se va desfăşura în perioada 20-21 mai, reuneşte, instituţii de stat şi particulare, promotoare ale programelor de educaţie, atât din învăţământul preuniversitar, cât şi din mediul universitar.

La nivelul municipiului Constanţa, îşi vor prezenta ofertele educaţionale, pentru anul şcolar 2011-2012, 16 licee şi colegii, 25 de unităţi cu învăţământ profesional şi tehnic, împreună cu agenţii economici, 3 unităţi şcolare vocaţionale, 5 şcoli postliceale şi 6 universităţi constănţene.

La această manifestare vor participa şi instituţiile de învăţământ preprimar, Asociaţia Părinţilor, Consiliul Elevilor, Casa Corpului Didactic, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, fiecare dintre acestea organizându-şi câte un stand de prezentare.

La nivelul judeţului s-au organizat spaţii de prezentare a ofertelor în localităţile Hârşova, Cernavoda, Medgidia, Băneasa şi Mangalia.

Participarea la acest eveniment oferă posibilitatea de a cunoaşte preocupările partenerilor educaţionali, de a realiza un schimb de experienţă şi de a reînnoi colaborarea din cadrul reţelelor de furnizori de educaţie la nivel judeţean. De asemenea, această întâlnire facilitează accesul la informaţiile referitoare la noile orientări şi oferte.

Evenimentul răspunde politicii promovate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în sensul diversificării şi extinderii ofertei de educaţie prin unităţile şi instituţiile de învăţământ, al consolidării rolului acestora, ca centre de resurse educaţionale la nivelul comunităţii.

Târgul Ofertelor Educaţionale se adresează tinerilor absolvenţi, în scopul informării corecte a acestora.

Această manifestare a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cu sprijinul deosebit al Consiliului Judeţean Constanţa care a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, spaţiile de prezentare ale Pavilionului Expoziţional, reconfirmând în acest fel, parteneriatul pe care îl promovăm deopotrivă în beneficiul educaţiei.

Un rol important în organizarea Târgului Ofertelor Educaţionale, Constanţa 2011 l-au avut, de asemenea, cadrele didactice, părinţii, elevii, agenţii economici, parteneri ai învăţământului constănţean.

Inspector şcolar de specialitate,

Prof. Gabriela Costea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii