Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Buletin informativ Garda de Coastă - 5 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 13:13 1125 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Şapte migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase sirieni şi un irakian care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania şi Austria.
 
În data de 04.09.2014, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, la doar câţiva metri de linia de frontieră, prin intermediul dispozitivului de termoviziune, şapte persoane care se deplasau, pe jos, dinspre R. Bulgaria.
Persoanele în cauză au fost reţinute în apropierea frontierei de stat şi deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul P.T.F. Vama Veche pentru cercetări.
Deoarece cei şapte bărbaţi nu vorbeau limba română, s-au efectuat verificări şi s-a stabilit că sunt şase cetăţeni sirieni şi un irakian, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani.
Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documentele necesare să ajungă în ţări precum Germania şi Austria.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor şapte persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor, cei şapte migranţi vor fi predaţi autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Renault cu acte false depistat în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism marca Renault pentru care a prezentat o asigurare tip carte verde şi un certificat de înmatriculare falsificate şi alţi doi care intenţionau să scoată din ţară un autoturism marca Mercedes, cu numere provizorii de Germania, fără a îndeplini normele legale.
 
● În data de 04.09.2014, în jurul orei 22.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B. IONUŢ – VIOREL, în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificări documentelor prezentate la control a rezultat faptul că asigurarea tip carte verde şi certificatul de înmatriculare prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, în schimbul sumei de 2.000 de lei, primind documentele autoturismului fără a cunoaşte faptul că unele dintre ele sunt false.
 
● Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-au prezentat alţi doi cetăţeni români care călătoreau cu un autoturism marca Mercedes Sprinter cu numere provizorii de Germania.
Poliţiştii de frontieră s-au sesizat imediat asupra noilor reglementări legale ce stabilesc faptul că pe teritoriul României autoturismele cu numere provizorii de Germania sau Ungaria pot ieşi sau intra în ţară doar dacă sunt transportate pe platfomere sau trailere.
Cetăţeanul român aflat la volan, D. CONSTANTIN – LEONARD, în vârstă de 37 ani, domiciliat în judeţul Ilfov, a declarat că nu a cunoscut noua prevedere legală referitoare la transportul autoturismelor cu numere provizorii de Germania în ţara noastră.
 
În primul caz, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal, iar în al doilea caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334 din Codul Penal.
 
La volan pe drumurile publice desi avea permisul de conducere suspendat
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Dacia, înmatriculat în România, desi avea permisul de conducere suspendat.
 
În data de 04.09.2014, în jurul orei 22.10, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 6 a Portului Constanţa, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român A. MARIUS - CLAUDIU, în vârstă de 34 ani.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul aflat la volan, domiciliat în municipiul Constanţa, are permisul de conducere suspendat.
Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are permisul de conducere suspendat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii