Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:58 24 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ Constanţa - Vineri, 20 Iulie 2012

ro

20 Jul, 2012 16:44 986 Marime text
sta50128.jpg

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Transport de peşte neautorizat

sta50129.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism peste 60 de kilograme de peşte din specii diferite.

În data de 19.07.2012, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au verificat în trafic un autoturism marca Hyundai Accent înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau C.D. de 37 ani, domiciliat în localitatea Sinoe şi M.C. de 38 ani, domiciliat în localitatea Corbu.

sta50130.jpgÎn urma controlului a fost descoperită în portbagaj cantitatea de 61,5 kilograme de peşte din specii diferite pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă şi transport.

Cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 186 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

sta50131.jpgPersoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de transport a peştelui în alte condiţii decât cele legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Pantofi bărbăteşti susceptibili a fi contrafăcuţi

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 19.07.2012, în jurul orei 09.30, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi era încărcat cu 230 perechi de pantofi bărbăteşti, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 130.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorului societăţii comerciale a fost întocmită lucrăre penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Autoturisme cu acte false descoperite în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care conduceau autoturisme cu certificat de înmatriculare fals, respectiv ITP fals.

În data de 19.07.2012, în jurul orei 06.15, pe sensul de ieşire din ţară al P.T.F. Vama Veche a fost verificat un autoturism marca Mazda, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de I.D. de 28 ani, domiciliat în mun. Mangalia.

În urma controlului a fost stabilit faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals.

În acceaşi zi, lucrătorii din cadrul S.T.P.F. Constanţa au verificat în trafic, în apropierea localităţii Ovidiu, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de S.I. domiciliat în mun. Constanţa.

Verificările au stabilit faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului era fals.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal, şi „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unu autoturism neînregistrat sau neînmatriculat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85 din O.U.G. 195/2002.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii