Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:13 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

25 May, 2012 16:06 395 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Sute de ceasuri susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 24.05.2012, în jurul orei 10.00, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în mun. Cluj-Napoca şi era încărcat cu 790 de ceasuri de mână, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români domiciliaţi în mun. Cluj-Napoca, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată.

În data de 23.05.2012, în jurul orei 22.30, în zona de competenţă a S.P.F. Tulcea a fost verificat în trafic un autoturism marca Fiat, condus de M.V. de 29 ani, domiciliat în localitatea Valea Teilor din judeţul Tulcea, care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 12.02.2012.

În data de 24.05.2012, în jurul orei 13.30, pe comunicaţia Tudor Valdimirescu - Chilia Veche a fot verificat în trafic un tractor cu remorcă care nu aveau numere de înmatriculare.

În urma verificărilor a mai fost stabilit faptul că cel aflat la volan, Z.V. de 42 ani, domiciliat în localitatea Chilia Veche, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Celor doi şoferi li s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat" şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere".

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii