Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

28 May, 2012 16:39 1183 Marime text

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Veselă susceptibilă a fi contrafăcută

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 25.05.2012, în jurul orei 14.00, sosise în Portul Constanţa Sud din direcţia China şi era încărcat cu 2.840 articole de veselă din ceramică, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 21.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni iranieni, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Peste 3,5 tone de îngrăşământ agricol transportate fără documente legale

dsc06433_.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu o autoutilitară 3.600 de kilograme de îngrăşământ agricol fără a deţine documente de provenienţă.

În data de 26.05.2012, în jurul orei 15.45, în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă a fost verificată în trafic o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în Constanţa şi condusă de R.I. de 27 ani.

dsc06432_.jpgS-a constatat că în autovehicul se aflau 3.600 kilograme de îngrăşământ agricol (uree) pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Întreaga cantitate de îngrăşământ, evaluată la aproximativ 3.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele şoferului a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform art. 2, lit.c din Legea 12/1990 republicată.

Aproximativ o jumătate de tonă de cereale confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care oferea spre comercializare 480 kilograme de cereale fără a deţine documente de provenienţă.

În data de 26.05.2012, în jurul orei 10.00, în zona de responsabilitate a S.P.F. Ostrov a fost identificat M.A. de 59 ani, domiciliat în mun. Călăraşi, care încerca să comercializeze 480 kilograme de porumb şi floarea-soarelui fără a deţine documente justificative.

Întreaga cantitate de cereale, evaluată la aproximativ 480 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform art. 2, lit.c din Legea 12/1990 republicată.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată.

În data de 25.05.2012, în jurul orei 09.30, în zona de competenţă a P.P.F. Midia, pe comunicaţia Sibioara - Mihail Kogălniceanu, a fost verificat în trafic un autoturism marca Volkswagen Golf condus de Z.G. de 29 ani, domiciliat în mun. Constanţa.

Verificările au stabilit faptul că autoturismul cu numere de Germania figura ca fiind radiat din circulaţie, astfel încât şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

În data de 26.05.2012, în jurul ore 15.00, pe comunicaţia Corbu - Năvodari, a fost verificat în trafic un autoturism marca Mitsubishi Carisma, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de D.B. de 23 ani, domiciliat în oraşul Năvodari.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, pe numele său fiind întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere".

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii