Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

10 Jan, 2012 18:06 978 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Ţigări nedeclarate la bordul unei nave


În data de 09.01.2011, în jurul orelor 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au depistat la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa un număr de 4.200 ţigarete ascunse şi nedeclarate.
Oamenii legii din cadrul P.T.F. Constanţa Port, împreună cu lucrători vamali şi reprezentanţi ai Căpităniei Zonale Constanţa, au efectuat controlul de frontieră la o navă sub pavilion R. Moldova, sosită în Portul Constanţa din direcţia Cipru.
În urma controlului au fost descoperite, în interiorul unei magazii din prova navei, 210 pachete de ţigări ascunse şi nedeclarate.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 2.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată autorităţilor vamale, care au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Plasă monofilament ascunsă în portbagaj


În data de 09.01.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat un cetăţean care comercializa o plasă de pescuit tip monofilament
Oamenii legii l-au prins în flagrant pe M.D. de 24 ani, domiciliat în localitatea Mihail Kogălniceanu, care oferea spre comercializare o plasă de pescuit tip monofilament.
Cel în cauză avea ascunsă plasa în portbagajul unui autoturism şi a declarat că a confecţionat-o personal.
Plasa de pescuit, în lungime de aproximativ 60 de metri, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele M.D. a fost întocmită lucrăre penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de pescuit tip monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Certificat de înmatriculare fals la Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa - P.T.F. Agigea au depistat un cetăţean care conducea un autoturism pe drumurile publice cu certificatul de înmatriculare falsificat.
În data 08.01.2012, în jurul orelor 23.00, a fost oprit în trafic, pe drumul de acces spre Poarta 9 a Portului Constanţa, un autoturism marca Opel, înmatriculat în R. Bulgaria.
La volan se afla R.S. de 47 ani, domiciliat în comuna Agigea, care a prezentat la control un certificat de înmatriculare emis de autorităţile statului vecin pe numele unui cetăţean bulgar.
În urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că numărul de înmatriculare al autoturismului era falsificat.
Pe numele R.S. a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals şi uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 288, coroborat cu art. 291 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii