Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

11 Jun, 2012 22:08 842 Marime text

În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 5 infracţiuni astfel:

Pescuit electric şi plase deţinute în mod ilegal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat şapte cetăţeni români care deţineau şi transportau un dispozitiv artizanal de pescuit electric, respectiv utilizau plase de pescuit pentru care nu erau autorizaţi.

În data de 08.06.2012, în jurul orei 13.00, în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă a fost desfăşurată o acţiune a Gărzii de Coastă în cooperare cu reprezentanţi ai Căpităniei Cernavodă, în urma căreia a fost verificată o ambarcaţiune cu motor care naviga legată de un împingător sub pavilion România.

În respectiva ambarcaţiune se aflau C.T. de 37 ani şi M.A. de 22 ani, domiciliaţi în localitatea Cernavodă, care deţineau un dispozitiv electric artizanal format dintr-un acumulator de 12 V şi un cablu în lungime de 66 metri.

Cele două persoane au declarat faptul că intenţionau să folosească dispozitivul improvizat la activităţi de pescuit pe fluviul Dunărea.

Două zile mai târziu, în intervalul orar 03.45 - 10.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe fluviul Dunărea, în apropierea localităţilor Cernavodă şi Hârşova, unde au verificat două ambarcaţiuni pescăreşti în care se aflau R.G. de 52 ani, domiciliat în localitatea Feteşti, M.I. de 43 ani şi G.V. de 25 ani, domiciliaţi în localitatea Maltezi din judeţul Ialomiţa, care desfăşurau activităţi de pescuit.

În urma controlului au fost descoperite 8 plase de pescuit din aţă şi cantitatea de 14 kilograme peşte.

În data de 10.06.2012, în jurul orei 08.30, pe braţul Chilia al Dunării au fost identificaţi H.A. de 42 ani şi C.G. de 33 ani, domiciliaţi în localitatea Chilia Veche, care pescuiau dintr-o barcă pescărească cu o plasă tip setcă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 4 bărci pescăreşti, un motor tip Yamaha, un acumulator electric, 66 metri de cablu, 9 plase de pescuit şi 6 rame, bunuri evaluate la aproximativ 7.700 lei, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Cei şapte pescari vor fi cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni de braconaj piscicol prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Peste o tonă de fier vechi furată din Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism 1.340 de kilograme de deşeuri feroase pe care le sustrăsese de la o societate comercială din Portul Constanţa.

În data de 09.06.2012, în jurul orei 05.45, pe comunicaţia Poarta 9 de acces în Portul Constanţa - Pod Agigea a fost verificat în trafic un autoturism marca Dacia Break, înmatriculat în Constanţa şi condus de L.L. de 33 ani, domiciliat în localitatea Topraisar.

S-a constatat că în interiorul autoturismului se afla cantitatea de 1.340 kilograme deşeuri feroase care era ascunsă sub o pătură pe bancheta din spate.

Şoferul a declarat că a sustras respectiva cantitate de fier vechi din incinta unei societăţi comerciale cu sediul în Portul Constanţa.

Prejudiciul estimat la aproximativ 1.340 lei a fost recuperat în totalitate şi predat societatăţii comerciale.

Persoana în cauză va fi cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 şi 209, alin. 1 Cod Penal.

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii