Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

25 Jul, 2012 18:03 1354 Marime text

p1012442.jpgÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Doi migranţi afgani şi unul irakian reţinuţi la Băneasa

p1012443.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut doi cetăţeni afgani şi un cetăţean irakian care au intrat ilegal în România pe jos pe la frontiera verde a graniţei cu R. Bulgaria.

În data 23.07.2012, în jurul orei 22.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au identificat în zona de competenţă un grup de trei persoane care se deplasa pe jos comunicând într-o limbă străină.

p1012445.jpgÎn urma verificărilor s-a stabilit faptul că două persoane sunt cetăţeni afgani în vârstă de 20 ani, respectiv 15 ani, iar cea de-a treia persoană este un cetăţean irakian în vârstă de 22 ani şi au trecut ilegal în România prin zona verde a frontierei cu R. Bulgaria în apropierea localităţii Dobromir Deal.

În drumul lor spre spaţiul Schengen cei trei cetăţeni străini au fost ajutaţi pe teritoriul bulgar de persoane necunoscute care i-au călăuzit pânâ în apropierea frontierei cu România, fiind abandonaţi la aproximativ 2-3 kilometri de graniţă.

Cetăţenilor străini le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Marinar român cercetat pentru trecere frauduloasă a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu grănicerii R. Ucraina, au identificat un marinar român care a ieşit ilegal din ţară înotând pe braţul Chilia.

În data de 24.07.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au observat o persoană care înota spre teritoriul R. Ucraina.

În cooperare cu grănicerii ucraineni persoana în cauză a fost identificată, fiind vorba de un cetăţean român, marinar pe un şlep motor sub pavilion România.

Persoana în cauză, B.M. în vârstă de 45 ani şi domiciliată în localitatea Rachelu din judeţul Tulcea, a declarat faptul că a încercat să ceară ajutor pe teritoriul R. Ucraina deoarece şlepul pe care era îmbarcat eşuase pe braţul Chilia.

Marinarului român i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii