Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

30 May, 2012 18:38 905 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Bunuri confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 53 de articole de îmbrăcăminte pe care o persoană de sex feminin intenţiona să le introducă în ţară în mod ilegal.

În data de 29.05.2012, în jurul orei 23.30, în P.T.F. Vama Veche a fost efectuat controlul unui autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia.

În bagajele personale ale unei persoane de sex feminin au fost descoperite ascunse 53 de articole de îmbrăcăminte pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Persoana în cauză, P.E. de 61 ani, domiciliată în localitatea Feteşti din judeţul Ialomiţa, se întorcea în ţară şi a declarat faptul că intenţiona să comercializeze respectivele articole de îmbrăcăminte.

Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 1.560 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi Codul Penal.

În data de 29.05.2012, în jurul orei 15.00, în apropierea localităţii Ovidiu a fost verificat în trafic un autoturism marca Ford Galaxy condus de P.N. de 52 ani, domiciliat în mun. Constanţa.

Verificările au stabilit faptul că tichetul de inspecţie tehnică al autoturismul era fals.

Şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii