Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

28 Jul, 2014 14:19 1124 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Trei carnete de marinar false descoperite în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa trei cetăţeni ghanezi, membri ai echipajului unei nave sub pavilion Insulele Cook, care au prezentat la controlul de frontieră carnete de marinar false.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa asupra unei nave sub pavilion Insulele Cook, sosită din direcţia Algeria, au fost descoperite trei carnete de marinar care nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind contrafăcute.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivele carnete de marinar, ce purtau însemnele statului Ghana, sunt false şi aparţin unor membri de echipaj, cetăţeni ghanezi, cu vârste între 35 şi 55 ani, încadraţi pe funcţii de marinar.
              Cei trei cetăţeni ghanezi au declarat faptul că şi-au procurat carnetele de marinar în ţara natală fără a cunoaşte faptul că acestea sunt falsificate.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.
 
Autoturisme conduse de doi bărbaţi care nu posedau permis de conducere
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă doi cetăţeni români care conduceau autovehicule marca Toyota şi Volkswagen, înmatriculate în R. Bulgaria, fără a deţine permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
 
În data de 27.07.2014 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autovehicule înmatriculate în R. Bulgaria, conduse de doi bărbaţi care nu posedau permise de conducere.
 
● În primul caz, în jurul orei 04.00, a fost identificat cetăţeanul român S.S., în vârstă de 46 ani, care conducea un autoturism marca Toyota model Paseo, iar la solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere.
 
● O oră mai târziu, cetăţeanul român I.M.I., în vârstă de 50 ani, care conducea o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, a fost depistat în trafic fără a avea dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii