Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de coasta

ro

05 May, 2014 14:50 1202 Marime text
În intervalul 1-4 mai 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Aproximativ 330 de poliţişti de frontieră au acţionat zilnic în zona de competenţă de pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, desfăşurând misiuni proprii, dar şi în cooperare cu reprezentanţi ai I.P.J. Constanţa şi B.C.C.O. Constanţa în staţiunile de pe litoral.
Au fost întocmite şase lucrări penale cu înregistrarea a 10 infracţiuni, dintre care cinci de braconaj piscicol, trei de uz de fals, o infracţiune de fals în înscrisuri oficiale şi una de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere, fiind ridicate în vederea confiscării 12 plase de pescuit (9 setci şi 3 tip avă), o ambarcaţiune cu motor, un rezervor şi o pereche de rame, bunuri evaluate la aproximativ 2.500 lei, precum şi cantitatea de 37,5 kilograme peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei a înregistrat un număr de aproximativ 16.000 de persoane şi peste 3.000 de mijloace de transport, controlul de frontieră desfăşurându-se în condiţii optime.
 
Cazuri semnificative:
 
Cetăţean bulgar urmărit general, depistat în P.T.F. Negru Vodă de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean bulgar care figura în baza de date ca fiind urmărit general pentru comiterea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
 
În data 03.05.2014, în jurul orei 11.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 37 ani, domiciliat în oraşul Dobrici, care figura în baza de date cu menţiunea urmărit general.
Bărbatul în cauză, care călătorea pe jos, avea emis pe numele său un mandat european de arestare de către Judecătoria municipiului Mangalia, fiind căutat pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
Poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe bărbat la sediul P.T.F. Negru Vodă, după care l-au predat colegilor de la I.P.J. Constanţa conform procedurilor legale.
 
Ambarcaţiune cu 6 turişti, aflată în derivă, remorcată de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit în zona localităţii Murighiol din judeţul Tulcea pentru salvarea a şase turişti aflaţi pe o ambarcaţiune în derivă, pe un lac din judeţul Tulcea.
 
În data de 03.05.2014, în jurul orei 17.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au fost anunţaţi telefonic de un reprezentant al I.S.U. Delta Tulcea, pentru a interveni în zona lacului Isacov, unde o ambarcaţiune cu şase turişti, patru adulţi şi doi copii, rămăsese în derivă din cauza unor probleme tehnice.
Poliţiştii de frontieră au acţionat cu o şalupă rapidă pentru remorcarea ambarcaţiunii până în zona localităţii Murighiol, unde turiştii erau cazaţi.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii