Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

29 May, 2012 21:25 796 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

BMW declarat furat, depistat în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În data de 28.05.2012, în jurul orei 08.30, pe sensul de ieşire din ţară a fost verificat un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia şi condus de G.N. de 31 ani, domiciliat în localitatea Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

După efectuarea verificărilor s-a stabilit faptul că autoturismul figura ca fiind furat din localitatea Udine (Italia), din data de 26/27.05.2012.

Şoferul a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul dintr-un târg de autovehicule second-hand din municipiul Constanţa, plătind suma de 2.000 de euro unei persoane necunoscute.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 15.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Pe numele persoanei în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevazută şi pedepsită de art. 26 Cod Penal raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 Cod Penal.

Infracţiuni pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată.

În data de 28.05.2012, în jurul orei 15.50, în zona de competenţă a P.P.F. Tulcea a fost verificat în trafic un autoturism marca Mercedes condus de P.A. de 23 ani, domiciliat în mun. Tulcea.

Verificările au stabilit faptul că autoturismul avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 19.05.2012.

Şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

În data de 29.05.2012, în jurul orei 07.00, în zona de competenţă a P.P.F. Midia a fost verificat în trafic un autoturism marca Dacia condus de C.C. de 21 ani, domiciliat în localitatea Corbu.

În urma verificărilor a rezultat faptul că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, astfel încât pe numele său au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu deţine permis de conducere".

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii