Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:08 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

18 Jul, 2012 21:56 892 Marime text

sirieni.jpgÎn ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Doi migranţi sirieni şi o călăuză bulgară reţinuţi la Ostrov

sirieni_ostrov.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut doi cetăţeni sirieni şi un cetăţean bulgar care au intrat ilegal în România pe jos pe la frontiera verde a graniţei cu R. Bulgaria.

În data 17.07.2012, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au identificat un grup de trei persoane care a intrat ilegal în ţară prin zona verde a frontierei cu R. Bulgaria.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că două persoane sunt cetăţeni sirieni în vârstă de 22 ani, respectiv 23 ani, iar cea de-a treia persoană este un cetăţean bulgar în vârstă de 51 ani.

Cei trei au declarat că au ocolit Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, deplasându-se pe malul Dunării, cu scopul de a ajunge în România.

Cetăţeanul bulgar i-a racolat pe cei doi sirieni pe teritoriul R. Bulgaria cu scopul de a le fi călăuză în drumul lor spre România.

Cetăţenilor sirieni le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cetăţeanul bulgar este cercetat pentru infracţiunile de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat" şi „trafic de migranţi", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 70. alin. 1 şi art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001 cu aplicarea art. 33 Cod Penal.

Autoturism furat din Germania, descoperit în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, au identificat un autoturism marca Nissan Primera care fusese furat din Germania.

În data de 17.07.2012, în cadrul unei acţiuni comune desfăşurate pe raza municipiului Constanţa, poliţiştii de frontieră constănţeni şi lucrători ai Compatimentului Trafic şi Furturi Auto din cadrul I.P.J. Constanţa au verificat în trafic un autoturism marca Nissan Primera, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român I.D. de 53 ani, domiciliat în oraşul Cernavodă.

În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul figura ca furat din Germania din data de 04.05.2011.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 Cod Penal.

Arme de colecţie introduse ilegal în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-un container ce sosise în P.T.F. Constanţa Sud Agigea trei arme de decor şi colecţie, precum şi o arbaletă, pentru care persoana care le-a revendicat nu a putut face dovada că le deţine în mod legal.

În data de 16.07.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au finalizat cercetările asupra unui cetăţean autralian în vârstă de 66 ani, care revendicase trei arme de decor şi colecţie, precum şi o arbaletă, ajunse în P.T.F. Constanţa Sud Agigea cu un container în data de 06.07.2012.

Respectivul cetăţean, domiciliat în Australia, a ajuns în România în scopul întregirii familiei, fiind căsătorit cu o româncă, însă nu a putut prezenta documente justificative care să-i ateste dreptul că deţine în mod legal respectivele arme.

Armele au fost predate pentru continuarea cercetărilor la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa.

Persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor" şi „efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 279 Cod Penal, respectiv art. 141 din Legea 295/2001.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii